Sinaasappelcurd

Naast frambozencurd, lemoncurd en passievruchtcurd mag de sinaasappelcurd hier op de blog niet ontbreken. Een heerlijke friszoete curd op basis van roomboter, suiker en natuurlijk sinaasappelsap en -rasp! Ik heb deze curd gemaakt voor een overheerlijk toetje dat snel online gaat komen, daarin is deze super lekker, maar ook kan je deze gebruiken als vulling van taart, cupcakes of gewoon op een scone. Met dit recept heb je een flinke pot vol van dit lekkers!

sinaasappelcurd
sinaasappelcurd

Sinaasappelcurd

No ratings yet
Print Pin Rate

Dit heb je nodig:

  • 150 gram roomboter
  • 150 milliliter sinaasappelsap vers
  • 185 gram kristalsuiker
  • 8 eidooiers*
  • 1 citroen sap
  • 2 biologische sinaasappels rasp

Zo maak je het:

  • Doe de roomboter samen met de sinaasappelsap- en rasp, sap van 1 citroen en suiker in een hittebestendige kom en verwarm deze au bain marie tot de boter is gesmolten en de suiker zo goed is als opgelost
  • Klop de eidooiers los
  • Haal deze kom van het vuur, giet wat van dit mengsel bij de eidooiers, klop even door en giet dan alles terug in de kom en zet weer terug op het vuur
  • Verwarm het geheel au bain marie op laag vuur en blijf langzaam roeren tot de curd begint in te dikken
  • Om te kijken of de curd goed genoeg is, dip een spatel in de curd en trek met een vinger een streepje door de curd op de spatel. Wanneer de curd blijft liggen, is deze dik genoeg
  • Giet de curd vervolgens door een zeef in een schone glazen pot, laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik

Notities

  • Gooi de eiwitten niet weg, deze kan je gebruiken voor meringue! Je kunt eiwitten ook invriezen, zo hoef je niks weg te gooien
sinaasappelcurd
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating