Ga terug
sinaasappelcurd

Sinaasappelcurd

No ratings yet
Print Pin

Dit heb je nodig:

  • 150 gram roomboter
  • 150 milliliter sinaasappelsap vers
  • 185 gram kristalsuiker
  • 8 eidooiers*
  • 1 citroen sap
  • 2 biologische sinaasappels rasp

Zo maak je het:

  • Doe de roomboter samen met de sinaasappelsap- en rasp, sap van 1 citroen en suiker in een hittebestendige kom en verwarm deze au bain marie tot de boter is gesmolten en de suiker zo goed is als opgelost
  • Klop de eidooiers los
  • Haal deze kom van het vuur, giet wat van dit mengsel bij de eidooiers, klop even door en giet dan alles terug in de kom en zet weer terug op het vuur
  • Verwarm het geheel au bain marie op laag vuur en blijf langzaam roeren tot de curd begint in te dikken
  • Om te kijken of de curd goed genoeg is, dip een spatel in de curd en trek met een vinger een streepje door de curd op de spatel. Wanneer de curd blijft liggen, is deze dik genoeg
  • Giet de curd vervolgens door een zeef in een schone glazen pot, laat afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik

Notities

  • Gooi de eiwitten niet weg, deze kan je gebruiken voor meringue! Je kunt eiwitten ook invriezen, zo hoef je niks weg te gooien