Crêpes met kaneelsuiker

Ik heb echt een nieuwe verslaving en dat zijn crêpes met kaneelsuiker. Wat zijn nou precies crêpes? Ze lijken erg op onze pannenkoek, hebben ongeveer dezelfde ingrediënten en je bakt ze allebei in de pan. Crêpes zijn wat lichter, dunner en ietswat zoeter dan onze pannenkoek en hebben als ze net uit de pan komen een heerlijk krokant randje. Dat maakt dat ze echt heerlijk zijn om op te eten!

Crêpes met kaneelsuiker

Deze crêpes met kaneelsuiker zijn uiteraard heerlijk als ontbijt, maar ook als lunch. Maak ze nog lekkerder met heerlijk vers rood fruit, succes gegarandeerd!

Crêpes met kaneelsuiker

Crêpes met kaneelsuiker

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 18 stuks

Dit heb je nodig:

  • 500 milliliter volle melk
  • 60 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Extra

  • Boter om in te bakken
  • Kaneelsuiker om te bestrooien
  • Vers rood fruit

Zo maak je het:

  • Smelt de roomboter in een steelpannetje, zet dit daarna even aan de kant
  • Doe de eieren in een kom, klop even los en voeg dan de melk toe en roer dit door elkaar, giet dan de gesmolten roomboter er al roerend door
  • Meng in een andere kom alle droge ingrediënten door elkaar
  • Schenk dan voorzichtig het melkmengsel bij de droge ingrediënten en roer met een garde goed door tot een glad beslag
  • Zet het beslag voor minimaal 30 minuten in de koelkast
  • Verhit een koekenpan en doe hierin een klein klontje boter en vet hiermee de pan in, giet dan een dun laagje van het beslag in de pan en draai de pan zo totdat de bodem is bedekt
  • Als de bovenkant van de crêpe droog is, kan je deze voorzichtig omdraaien, haal uit de pan zodra deze mooi goudbruin is
  • Herhaal de bovenste stappen totdat het beslag op is
  • Bestrooi de crêpe rijkelijk met kaneelsuiker en vouw ze dan op als een driehoek: vouw eerst dubbel en dan nog een keer!
Crêpes met kaneelsuiker
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating