Ga terug
+ servings
Crêpes met kaneelsuiker

Crêpes met kaneelsuiker

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 18 stuks

Dit heb je nodig:

  • 500 milliliter volle melk
  • 60 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Extra

  • Boter om in te bakken
  • Kaneelsuiker om te bestrooien
  • Vers rood fruit

Zo maak je het:

  • Smelt de roomboter in een steelpannetje, zet dit daarna even aan de kant
  • Doe de eieren in een kom, klop even los en voeg dan de melk toe en roer dit door elkaar, giet dan de gesmolten roomboter er al roerend door
  • Meng in een andere kom alle droge ingrediënten door elkaar
  • Schenk dan voorzichtig het melkmengsel bij de droge ingrediënten en roer met een garde goed door tot een glad beslag
  • Zet het beslag voor minimaal 30 minuten in de koelkast
  • Verhit een koekenpan en doe hierin een klein klontje boter en vet hiermee de pan in, giet dan een dun laagje van het beslag in de pan en draai de pan zo totdat de bodem is bedekt
  • Als de bovenkant van de crêpe droog is, kan je deze voorzichtig omdraaien, haal uit de pan zodra deze mooi goudbruin is
  • Herhaal de bovenste stappen totdat het beslag op is
  • Bestrooi de crêpe rijkelijk met kaneelsuiker en vouw ze dan op als een driehoek: vouw eerst dubbel en dan nog een keer!