Speculaas spijscake

Ik ben denk ik nog nooit zo enthousiast geweest over een cake dan over deze speculaas spijscake. Man o man, ik heb deze cake wel drie keer gebakken afgelopen week. Nee, we hebben ze niet allemaal zelf opgegeten, maar ook veel uitgedeeld. Ik vond dat iedereen deze lekkere cake moest proeven. Daarom zet ik hem nu ook op de blog, zodat jullie deze overheerlijke speculaas spijscake ook kunnen eten. Dit is echt de perfecte herfstcake!

speculaas spijscake

Deze cake is smeuïg, zacht en perfect van structuur. Mocht je de cake nog extra smeuïg willen hebben, snijd de cake voorzichtig in plakjes/stukjes wanneer deze nog warm is en giet dan de glazuur er over heen. Zo wordt ook wat glazuur opgenomen door de cake zelf en wordt ‘ie nog lekkerder! Ik had helaas bij het krijgen van het idee voor deze cake niet de witte glazuur in huis die ik altijd gebruik, dus het glazuur op de cake hier ziet er niet zo heel mooi uit.

speculaas spijscake
speculaas spijscake

Speculaas spijscake

Het recept voor de lekkerste herfstcake!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 1 cake

Dit heb je nodig:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram amandelspijs in blokjes
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 4 eieren
  • Scheut slagroom
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 gram zout
  • 10 gram speculaas/koekkruiden

Topping

  • 1 zakje wit glazuur dr. Oetker
  • Handje geschaafde amandelen
  • Mini kruidnootjes of schuddebuikjes

Verder

  • 1 grote cakevorm

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de cakevorm met bakpapier of spray hem in met bakspray
  • Doe de roomboter samen met de spijs in de kom en klop dit samen tot een geheel, voeg dan de bruine suiker toe
  • Klop dan een voor een de eieren door het beslag en klop dan de slagroom er door heen, het beslag ziet er door het spijs iets geschift eruit, dit hoort er bij. Bij de volgende stap krijg je weer een mooi egaal beslag
  • Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel samen met het zout en de koekkruiden erbij en mix tot een mooi beslag
  • Stort het beslag in de bakvorm en bak hem voor 50 tot 55 minuten in de oven, laat wat afkoelen en stort hem daarna voorzichtig uit de vorm of haal hem uit het blik
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze een mooi kleurtje hebben
  • Verwarm het glazuur voorzichtig in een steelpannetje en voeg eventueel een drupje water toe, giet het glazuur over de cake en bestrooi met de geroosterde amandelen en kleine kruidnootjes of schuddebuikjes

Notities

Mocht je nog wat spijs over hebben, draai dit tot kleine balletjes en verdeel dit door het beslag!
speculaas spijscake
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating