Ga terug
+ cake
speculaas spijscake

Speculaas spijscake

Het recept voor de lekkerste herfstcake!
No ratings yet
Print Pin
Servings: 1 cake

Dit heb je nodig:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram amandelspijs in blokjes
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 4 eieren
  • Scheut slagroom
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 gram zout
  • 10 gram speculaas/koekkruiden

Topping

  • 1 zakje wit glazuur dr. Oetker
  • Handje geschaafde amandelen
  • Mini kruidnootjes of schuddebuikjes

Verder

  • 1 grote cakevorm

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180℃ met boven- en onderwarmte en bekleed de cakevorm met bakpapier of spray hem in met bakspray
  • Doe de roomboter samen met de spijs in de kom en klop dit samen tot een geheel, voeg dan de bruine suiker toe
  • Klop dan een voor een de eieren door het beslag en klop dan de slagroom er door heen, het beslag ziet er door het spijs iets geschift eruit, dit hoort er bij. Bij de volgende stap krijg je weer een mooi egaal beslag
  • Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel samen met het zout en de koekkruiden erbij en mix tot een mooi beslag
  • Stort het beslag in de bakvorm en bak hem voor 50 tot 55 minuten in de oven, laat wat afkoelen en stort hem daarna voorzichtig uit de vorm of haal hem uit het blik
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze een mooi kleurtje hebben
  • Verwarm het glazuur voorzichtig in een steelpannetje en voeg eventueel een drupje water toe, giet het glazuur over de cake en bestrooi met de geroosterde amandelen en kleine kruidnootjes of schuddebuikjes

Notities

Mocht je nog wat spijs over hebben, draai dit tot kleine balletjes en verdeel dit door het beslag!