Het is even geleden dat ik een nieuw recept heb geplaatst. Ik zit nu in de laatste weken van dit jaar van school en moest even mijn aandacht schenken aan de laatste toetsen en verslagen. Gelukkig heb ik nog een recept voor jullie: deze heerlijke wafeltjes. Lekkere brosse knapperige wafelkoekjes met een laagje chocolade. Deze chocoladewafeltjes komen uit het boek Basic Patisserie van C. Declercq.
WAFELTJES
Ingrediënten:
– 125 gram zachte roomboter
– 150 gram kristalsuiker
– 2 a 3 zakjes vanillesuiker
– 1 gram zout
– 2 eieren
– 225 gram bloem
– 5 gram bakpoeder
– 90 gram melkchocolade
+ wafelijzer
Bereiding:
- Meng de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout
- Klop een voor een de eieren door het beslag
- Zeef de bloem met bakpoeder boven het beslag en meng het met elkaar
- Vul een spuitzak met het beslag
- Spuit dopjes ter grootte van 1 eetlepel op de voorverwarmde ijzers
- Bak de wafeltjes totdat ze mooi bruin zijn, bij mij duurde het circa 5 minuten
- Laat de wafeltjes helemaal afkoelen
- Smelt 60 gram melkchocolade au bain marie
- Haal wanneer gesmolten van het vuur en roer de overige 30 gram erdoor
- Dip de helft van de wafeltjes in de gesmolten chocolade en leg deze op een rooster zodat ze kunnen uitlekken
- Laat de chocolade hard worden
- Bewaar de chocoladewafeltjes in een luchtdichte trommel
Eetsmakelijk!
No Comments