Dit weekend schijnt het nog even heel mooi weer te worden en daarna treed de herfst toch echt in. Deze tropische sorbet met mango, passievrucht en perzik had ik al even geleden gemaakt, maar steeds vergeten uit te schrijven. Deze tropische sorbet van mango, passievrucht en perzik is echt ontzettend lekker. Heel fris en zoet. Je waant je met dit sorbetijs eigenlijk gewoon op een tropisch eiland. Voor het echte eilandgevoel kan je nog wat geraspte kokos er over strooien voor het krokantje! Dus met dit mooie weer pak ik nog even de mogelijkheid om het recept te delen. Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig.
De basis voor sorbetijs is een suikersiroop. Het recept voor deze siroop komt uit het boek Het grote ijsboek van Christophe Declercq en het is een recept voor 1000 gram siroop. Je hebt voor deze tropische sorbet niet alles nodig, maar je kan het bewaren in de koelkast en er nog een ander sorbetijs mee maken.
Tropische sorbet met mango, passievrucht en perzik
Dit heb je nodig:
Suikersiroop
- 340 gram suiker
- 100 gram glucosestroop
- 5 gram bindmiddel johannesbroodpitmeel of gelatine
- 545 gram water
- 10 gram citroensap
Vruchtensorbet
- 300 gram suikersiroop
- 1 grote rijpe mango
- 4 passievruchten
- 100 gram perziken vers of diepvries
Zo maak je het:
Suikersiroop
- Meng de droge ingrediƫnten door elkaar heen (bij gebruik van gelatine laat deze even weken in koud water)
- Verwarm het water met het citroensap en voeg de droge ingrediƫnten toe en breng kort aan de kook
- Voeg daarna als laatste het gelatineblaadje toe en laat helemaal afkoelen, bewaar in de koelkast
Tropische sorbet
- Ontvel en ontpit de mango en doe deze in een bak, doe hier het vruchtvlees van de passievrucht bij en ook de perziken, pureer dit glad, zorg dat het gewicht een totaal heeft van 300 gram, voeg anders nog wat perzik toe
- Pak 300 gram gepureerd fruit en 300 gram suikersiroop, meng dit door elkaar en draai dit in de ijsmachine tot mooi ijs, zet het daarna nog even in de vriezer om verder op te vriezen
No Comments