Ik zat mij ineens iets te bedenken, ik kan wel een apart kopje maken met al mijn tiramisu recepten, want ik heb er al zoveel! Er ontbrak er nog eentje dus gisteren ben ik de keuken ingedoken voor deze overheerlijke tiramisu parfait. Perfect voor na het kerstdiner, maar ook buiten kerst smaakt deze gewoon super lekker.
Deze tiramisu parfait is voor iedereen geschikt, ook voor de zwangeren, kinderen en mensen met een zwak immuunsysteem! En mocht je toch wat alcohol er in willen doen, haal de vingers in plaats van in de espresso even door de koffielikeur. O ja, je hebt geen ijsmachine nodig voor dit recept!
Tiramisu parfait
Dit heb je nodig:
Suikersiroop
- 100 gram suiker
- 50 milliliter water
Parfait
- 4 eidooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 zakjes oplos espresso
- 250 milliliter slagroom
- Snufje zout
- Lange vingers
- 50 kopje espresso of koffielikeur
Topping
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 3 eetlepels suiker
- Cacao
Verder
- Siliconen cakevorm
Zo maak je het:
Suikersiroop
- Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C
Parfait
- Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
- Klop de slagroom samen met de oplos espresso lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
- Giet de helft van het parfait in de siliconenvorm, haal de lange vingers kort door de espresso of koffielikeur en leg deze in de lengte over de gehele vorm op het mengsel en giet dan de rest erover heen*
- Dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer
Versiering
- Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone op en vul een spuitzak met glad spuitmondje hiermee
- Druk de parfait uit de vorm en spuit mooie lange banen vanaf de onderkant naar de bovenkant en bestuif met cacao
No Comments