Als ik de woorden sticky buikspek, of sticky pork belly, hoor of lees, loopt het water mij in de mond! Lekker zoet plakkerig vlees, wat uit elkaar valt als je het vastpakt. Je kunt het op meerdere manieren garen, in de pan of BBQ. Maar ik heb het vlees in de slowcooker gegaard en daarna gebakken in de pan met een lekkere glaze en marinade van de Mama Asia lijn van Remia: Teriyaki sauce. Perfect voor de Aziatische wok en grill.
Sticky buikspek
Dit heb je nodig:
- 1,5 kilo buikspek zonder zwoerd
- 1 liter kipbouillon bv organic chicken broth
Glaze
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- Gember
- Scheut honing
- Zout
- Mama Asia Teriyaki saus
Zo maak je het:
- Snijd het buikspek in plakken van circa 2 cm, vul de slowcooker met het bouillon en leg naar de plakken spek in, stel de slowcooker in op 3 uur op 'High'
- Haal het vlees voorzichtig uit de pan en dep zoveel mogelijk droog met keukenpapier, snijd daarna in blokjes
- Verhit wat wokolie of rijstolie in de pan en frituur de blokjes spek goudbruin en knapperig
- Maak ondertussen de glaze door alle ingrediƫnten door elkaar heen te roeren, laat de Mama Asia saus nog even eruit
- Giet de glaze over het vlees en laat deze al bakkend inkoken tot de saus karameliseerd. Doe als laatste een flinke scheut Mama Asia saus over het vlees, verwarm deze mee en haal dan uit de pan
- Garneer eventueel nog met ringetjes lente ui en sesamzaadjes
No Comments