Speculaashart

Ik denk dat jullie nu wel weten wat een van mijn favoriete feestdagen zijn, namelijk sinterklaas. Nou dat was zo toen ik nog een Dorientje was, want nu is kerst mijn favoriete feestdag. Maar toch vind ik sinterklaas erg leuk. Waarom? Nou, sinterklaas geeft namelijk heel veel bakmogelijkheden! Wat denken jullie van deze heerlijke witte chocoladecheesecake met speculaasjes of deze speculaasmonchou? Dit speculaashart is een verlekkerder (is dat een woord?) recept van de speculaasbrokken die ik een aantal weken terug postte. Enfin, hebben jullie wel een speculaas met glazuur en slagroom gegeten? Nee? Gauw dit hart maken dan, want het is echt te lekker.

speculaashart
speculaashart

Speculaashart met slagroom en glazuur

Overheerlijk speculaashart opgespoten met romige slagroom en versierd met pepernoten en chocola
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 2 harten

Dit heb je nodig:

Speculaas

  • 125 gram roomboter
  • 140 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 3 gram zout
  • 8 gram speculaaskruiden
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel baking soda
  • Scheutje azijn
  • 30 milliliter melk

Versiering

  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje glazuur wit dr. Oetker
  • Roze kleurstof of wat diepvriesframbozen ontdooit
  • Pepernoten, chocolaatjes, sprinkles enzovoort

Verder

  • Uitsteker hart 20 cm
  • Gekarteld spuitmondje
  • Plat spuitmondje met karteltjes
  • 2 spuitzakken

Zo maak je het:

Speculaas

  • Klop de roomboter zalvig en voeg de bruine basterdsuiker toe
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed met deeghaak of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Verdeel het deeg in 2 bollen en wikkel deze in plastic huishoudfolie, leg voor minstens 2 uur in de koelkast
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden C°
  • Rol het deeg uit tot een plak van 3 millimeter en steek hier 2 harten uit en bak de harten af in circa 30 minuten, laat daarna afkoelen op een rooster

Versiering

  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
  • Doe het glazuur in een steelpannetje en verwarm dit tot het wat vloeibaarder is, maak de glazuur roze door wat kleurstof of wat ontdooide diepvriesframbozen uit te knijpen
  • Smeer het glazuur op de harten
  • Verdeel de slagroom over 2 spuitzakken en versier de harten met een ruitjespatroon met de plat gekarteld spuitmondje en spuit dan de rand op met het gewone kartelmondje
  • Versier de speculaasharten met pepernoten, chocolaatjes, schuddebuikjes enzovoort tot je tevreden bent
  • Bewaar de speculaasharten in de koelkast*

Notities

* De speculaasharten zullen in de koelkast iets zachter worden, maar qua smaak maakt dit helemaal niet uit.
speculaashart
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • Linda van Ojik
    17 november 2018 at 10:35

    Ziet er erg lekker uit! Ik ga deze zeker weer bakken op 5 december…

    Reply

Laat een antwoord achter aan Linda van Ojik Cancel Reply

Recipe Rating