Spaghetti aglio olio, wat is dat nu eigenlijk? Nou, spaghetti in geurige knoflookolie! Een heerlijke lichte pasta dat eigenlijk meer lekker is in de zomer dan nu in de herfst, maar nog steeds erg lekker is. Maak deze pasta voor de lunch of als voorgerecht, het kan allemaal. Wij zijn er in ieder geval dol op!
Het recept vraagt voor extra vergine olijfolie. Normaal is deze alleen voor koude gerechten geschikt, maar juist voor deze pasta is deze smakelijke olijfolie veel lekkerder! Bij het bereiden van de pasta, houd het vuur laag, zodat de olijfolie niet te heet wordt.
SPAGHETTI AGLIO OLIO
Voor 2 personen
Ingrediënten:
– 300 gram spaghetti
– Halve bol knoflook, gepeld
– 120 ml extra vergine olijfolie
– Geraspte Parmezaanse kaas
– Wat platte peterselie
– Zout
Bereiding:
- Bereid de spaghetti zoals staat aangegeven op de verpakking, voeg zout toe aan het kookwater, dit mag best wel wat zijn
- Snijd de knoflook in dunne plakjes
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook totdat deze bruin kleuren
- Giet de spaghetti af, bewaar wat kookvocht
- Roer de spaghetti door de knoflookolie en garneer met de Parmezaanse kaas en peterselie
- Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus iets smeuiiger mag zijn
- Voor wat meer pit voeg een gesneden peper toe aan stap 2 en 3!
Eet smakelijk!
No Comments