Soezen kerstkrans

Deze feestelijke soezen kerstkrans is een echte blikvanger op tafel en perfect voor de kerstdagen ✨. Luchtige soezen worden gevuld met echt de allerlekkerste vulling van romige bakkersroom met karamel- en koffietonen, wat zorgt voor een heerlijke balans tussen zoet en vol van smaak. Afgewerkt met een rijke chocolade topping en elegante gouden sprinkles krijgt deze krans een luxe uitstraling die helemaal past bij het kerstgevoel. Een dessert dat niet alleen prachtig is om te zien, maar ook gegarandeerd indruk maakt bij elke hap! 🎄🍫

Doortjes Keuken wenst jou hele fijne kerstdagen toe!

Soezen kerstkrans
Soezen kerstkrans
Soezen kerstkrans
Soezen kerstkrans

Soezen kerstkrans

No ratings yet
Print Pin Rate
Servings: 12 stuks

Dit heb je nodig:

Soezendeeg

  • 50 gram water
  • 50 gram roomboter
  • 50 milliliter melk
  • 50 gram tarwebloem
  • 2 eieren

Creme karamel

  • 250 milliliter volle melk
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 eidooiers
  • 25 gram custard poeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 stick oplosespresso
  • 5 eetlepels gezouten karamelsaus
  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker

Topping

  • 200 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • Gouden sprinkles, eetbare glitter enz

Verder

  • 2 Spuitzakken met glad spuitmondje

Zo maak je het:

Creme karamel

  • Breng ⅔e van de melk samen met de kristal- en vanillesuiker aan de kook, doe hier ook de oplos-espresso bij
  • Maak in een kommetje een papje van de eidooiers, custardpoeder en de overige melk
  • Giet wat van het gekookte melk bij het custardpapje, roer door en giet dan alles door een zeef terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook, wanneer de pudding de gewenste dikte heeft haal je de pan van het vuur en roer je 5 eetlepels gezouten karamelsaus hierdoor heen
  • Dek af met plastic folie en laat helemaal afkoelen, zet in de koelkast

Soezendeeg

  • Zet alle ingrediënten voor de soezen alvast klaar en verwarm de oven voor op 210 ℃ Celsius, teken op de achterkant van een vel bakpapier een cirkel van ongeveer 20 cm diameter (ontbijtbord), draai bakpapier om en leg op bakplaat
  • Snijd de boter in blokjes en laat deze langzaam smelten in een steelpan op het vuur, voeg zodra de boter is gesmolten het water en de melk toe en verwarm dit tot het begint te koken
  • Haal de pan van het vuur, roer de bloem erdoor tot een bal en zet vervolgens op het vuur
  • Laat het deeg circa 5 minuten al roerend garen op het vuur en stort het beslag in een koude kom en laat aantal minuten afkoelen
  • Voeg een ei toe en spatel dit stevig door het beslag tot het ei is opgenomen, voeg dan pas het volgende ei beetje bij beetje toe, het beslag is goed als het beslag als een dikke druppel van de spatel valt
  • Vul een spuitzak met glad mondje met dit beslag een spuit rondom de getekende cirkel soesjes op van ongeveer een diameter van 4 cm
  • Zet de soesjes in de voorverwarmde oven en bak ze gaar in ongeveer 20 tot 25 minuten, doe de oven tijdens het bakken niet open!
  • Aan het einde van de baktijd kan de oven even geopend worden zodat het vocht kan ontsnappen, doe daarna de oven weer dicht tot de soezen goed zijn, haal uit de oven en laat helemaal afkoelen

Vullen

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker op tot een stevig en luchtig room
  • Pak de afgekoelde crème karamel erbij en klop deze eventjes door
  • Spatel dan voorzichtig beetje bij beetje slagroom door de crème en vul een spuitzak met spuitmondje met deze crème
  • Maak in elke soes een gaatje waarin het spuitmondje past en vul de soezen met de crème, mochten de soezen heel goed aan elkaar vastzitten, kan je het geheel ondersteboven leggen en op deze manier vullen
  • Zet de soezen terug in de koelkast

Topping

  • Smelt ⅔e van de chocolade au bain marie en haal van het vuur, roer dan beetje bij beetje de overige chocolade er door heen tot de chocolade niet meer goed smelt
  • Haal de soezen uit de koelkast en haal ze door de chocolade heen
  • Versier direct de soezen met de sprinkles en laat vervolgens uitharden in de koelkast
  • Versier de soezenkrans als laatste met nog gouden eetbare glitters voor die extra sparkle
Soezen kerstkrans
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating