Het is ondertussen alweer oktober, we gaan nu echt weer richting het einde van het jaar. Dat betekend ook dat er weer gebakken gaat worden met heerlijke winterse smaken, zoals kaneel, pumpkin spices en speculaaskruiden. Onder winterse smaken valt voor mij ook kruidnoten, het is voor mij niet persé sinterklaas, dus ik vind het niet heel erg dat ze in september al te koop zijn #guiltypleasure.
Ik heb natuurlijk al meerdere recepten online staan met kruidnoten maar deze slagroomtruffels met kruidnoten ontbraken nog! Heerlijke romige truffels met slagroom, roomboter, chocolade met heerlijke stukjes kruidnoot er in. Ik vind het een top combi dus bij deze deel ik het recept met jullie!
Het leuke is van zo’n grote hoeveelheid truffels maken is dat je ze gemakkelijk in kunt vriezen, zo heb je altijd wat lekkers in huis!
Slagroomtruffels met kruidnoten
Dit heb je nodig:
- 250 milliliter slagroom
- 300 gram ongezouten roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 1 vanillepeul of 1 zakje vanillesuiker
- 350 gram chocolade puur of melk in stukjes gehakt
- Cacao
- 50 gram kruidnoten
- Snufje zout
Verder
- Spuitzak met glad spuitmondje
Zo maak je het:
- Breng de slagroom samen met de suiker, snufje zout en het merg van de vanillepeul al roerend aan de kook, giet daarna in een kom, dek af met plastic folie en laat helemaal afkoelen
- Klop de roomboter wit en zalvig en giet de slagroom er al kloppend bij, klop tot alles goed is gemengd en lekker luchtig is
- Verkruimel de kruidnoten en spatel dit door de slagroombotermengsel
- Mocht het mengsel iets te zacht zijn, laat deze in de koelkast wat harder worden en vul dan de spuitzak met het mengsel
- Bekleed een bakplaat/plaat dat in de vriezer past en spuit de truffels op, ongeveer 3 cm lange reepjes, dek af met plastic folie en zet ze voor minstens 1 uur in de vriezer
Truffels afmaken
- Vul een diep bord met cacao en zet dit aan de kant
- Smelt ongeveer ⅔e van de chocolade au bain marie en doe dan beetje bij beetje de overige chocolade toe tot de toegevoegde chocolade nog moeilijk smelt
- Haal de truffels per 5 stuks uit de vriezer, haal deze door de gesmolten chocolade en leg deze in het bord met cacao, rol deze door de cacao en laat dan eventjes uitharden, tik voorzichtig de overtollige cacao er af en leg op een bord/bak
- Herhaal deze stap tot alle truffels door de chocolade en cacao zijn gehaald
- Bewaar de truffels in de koelkast*
No Comments