Ik kom de laatste tijd steeds meer producten tegen met de naam Salted caramel. Ik ben zelf niet zo van de karamel dus ik dacht van nouja, zal wel lekker zijn maar niet voor mij. Totdat ik zelf dulce de leche had gemaakt voor deze salted caramel cups. Ik wilde het toch eens proberen en wat lekker zeg! Ik snap nu dat het erg populair is. Het is best raar, zout met iets zoet, maar door de zout komt de zoete smaak van karamel en chocola meer tot zijn recht. Deze salted caramel cups zijn echt te lekker, een ware verassing voor je mond. Ik heb voor deze cups echte Callebaut chocolade gebruikt, zeker een aanrader!
Salted caramel cups
Voor 12 stuks
Ingrediënten:
– 300 gram melkchocolade
– 1 blik dulce de leche
– Zeezout
+ muffinbakblik, 12 baking wraps
Bereiding:
- Voorzie elk cupje in de muffinbakblik met een papiertje
- Smelt 100 gram chocolade au bain marie, haal van het vuur wanneer gesmolten en voeg 50 gram toe
- Verdeel deze chocolade over de 12 cupjes en smeer dan met een lepel de chocolade tegen de randen aan
- Laat de chocolade uitharden in de koelkast
- Vul de cupjes met een laagje dulce de leche net tot onder de rand van de chocolade
- Bestrooi nu met wat zeezout
- Smelt nu weer 100 gram chocolade au bain marie, haal van het vuur wanneer gesmolten en voeg de overige 50 gram chocolade toe
- Verdeel deze chocolade over de dulce de leche zodat alles mooi afgesloten is
- Bestrooi de bovenkant met de zeezout
- Laat de salted caramel cups nu goed uitharden in de koelkast
Eetsmakelijk!
2 Comments
Marlies
3 juni 2016 at 09:58Ahh hoe kan je nou niet van caramel zijn, zo lekker! Deze cups zien er ook goed uit 🙂
Dorien
15 juni 2016 at 14:57Dankjewel! Tja, ik houd meer van lekkere hartige dingen haha