Puddingbroodjes

Puddingbroodjes, een van die lekkernijen die eigenlijk hier te weinig gegeten worden. Als je puur kijkt naar wat het is, is het maar een simpel ‘gebakje’. Het is een wit puntje gevuld met bakkersroom. Maar juist in die simpelheid is het zo lekker, vooral met deze zelfgemaakte bakkersroom! Dus stop met het maken van bakkersroom uit een zakje en maak het zelf. Het is zo makkelijk en zoveel lekkerder.

Puddingbroodjes

Je kunt voor het dit recept uiteraard witte puntjes kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Ik had geen zin om naar de winkel te gaan om ze te kopen, dus ik heb ze zelf gemaakt volgens het recept van Mariëlle in de keuken. Vergeleken met andere broodjes en broodrecepten zijn deze witte puntjes echt zo gemaakt en ze smaken echt goed!

Puddingbroodjes

Ik heb de bakkersroom voor deze puddingbroodjes net even wat lekkerder gemaakt door er wat slagroom door te kloppen. Deze had ik nog staan in de koelkast. Doe niet teveel slagroom er door, want dan wordt de pudding te zacht om mooi op te spuiten.

Puddingbroodjes

Puddingbroodjes

No ratings yet
Print Pin Rate
Servings: 6 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 6 witte puntjes
  • 500 milliliter volle melk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 45 gram custardpoeder
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker

Optioneel

  • 100 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

  • Breng 2/3e van de melk aan de kook samen met de kristalsuiker (en vanillesuiker) en het merg van de vanilleboon
  • Maak een papje van de eidooiers, custardpoeder en de overige melk, klop goed door
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer goed door en giet dan alles terug door een zeef in de pan
  • Breng het geheel al roerend aan de kook tot de bakkersroom indikt
  • Haal van het vuur en dek af met plastic folie door deze direct op de pudding te leggen, laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast
  • Snijd de puntjes in de bovenkant in
  • Klop eventueel de slagroom op samen met de suiker
  • Haal de bakkersroom uit de koelkast en klop deze met de mixer kort door en voeg de slagroom toe en klop kort tot alles goed gemengd is
  • Doe het gekartelde spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de bakkersroom
  • Vul de broodjes met de room en bestuif met poedersuiker
Puddingbroodjes
Puddingbroodjes

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating