Ga terug
+ servings
Puddingbroodjes

Puddingbroodjes

No ratings yet
Print Pin
Servings: 6 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 6 witte puntjes
  • 500 milliliter volle melk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 45 gram custardpoeder
  • 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker

Optioneel

  • 100 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Verder

  • Spuitzak met gekarteld spuitmondje
  • Poedersuiker

Zo maak je het:

  • Breng 2/3e van de melk aan de kook samen met de kristalsuiker (en vanillesuiker) en het merg van de vanilleboon
  • Maak een papje van de eidooiers, custardpoeder en de overige melk, klop goed door
  • Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer goed door en giet dan alles terug door een zeef in de pan
  • Breng het geheel al roerend aan de kook tot de bakkersroom indikt
  • Haal van het vuur en dek af met plastic folie door deze direct op de pudding te leggen, laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast
  • Snijd de puntjes in de bovenkant in
  • Klop eventueel de slagroom op samen met de suiker
  • Haal de bakkersroom uit de koelkast en klop deze met de mixer kort door en voeg de slagroom toe en klop kort tot alles goed gemengd is
  • Doe het gekartelde spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de bakkersroom
  • Vul de broodjes met de room en bestuif met poedersuiker