Breng 2/3e van de melk aan de kook samen met de kristalsuiker (en vanillesuiker) en het merg van de vanilleboon
Maak een papje van de eidooiers, custardpoeder en de overige melk, klop goed door
Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer goed door en giet dan alles terug door een zeef in de pan
Breng het geheel al roerend aan de kook tot de bakkersroom indikt
Haal van het vuur en dek af met plastic folie door deze direct op de pudding te leggen, laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast
Snijd de puntjes in de bovenkant in
Klop eventueel de slagroom op samen met de suiker
Haal de bakkersroom uit de koelkast en klop deze met de mixer kort door en voeg de slagroom toe en klop kort tot alles goed gemengd is
Doe het gekartelde spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de bakkersroom
Vul de broodjes met de room en bestuif met poedersuiker