Dit is het meest ultieme kerstdessert dat je ooit hebt gezien. Een feestelijke profiterole kerst trifle met een smeuïge browniebodem, kant-en-klare soesjes, luchtige slagroom en een rijke chocoladesaus. Laag voor laag bouw je een dessert dat niet alleen fantastisch smaakt, maar er ook uitziet als een echte kerstshow-topper. En het mooiste? Dankzij de soesjes uit de winkel is dit luxe toetje verrassend makkelijk te maken. Afgewerkt met kerstversiering is dit hét dessert om zonder stress indruk te maken tijdens de feestdagen. Natuurlijk kan je er voor kiezen om zelf de soesjes te bakken, doe dit dan volgens dit recept en vul ze lekker met slagroom.
De brownie voor deze kerst trifle heb ik zelfgebakken, dit is makkelijk een dag van te voren te maken, maar ook hierin kan je ervoor kiezen om kant en klare brownies te halen uit de winkel. Een kerstdessert moet niet al te veel tijd kosten, want het kan al hectisch genoeg zijn!




Profiterole kerst trifle
Dit heb je nodig:
Truffellaag
- 300 milliliter slagroom
- 300 gram pure chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
Topping
- 200 milliliter slagroom
- 100 gram mascarpone
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 15 slagroomsoesjes
- 12 chocolade soesjes
- Chocoladesaus Tova
- Feestelijke garnering zoals kerstchocolaatjes enzovoort
Verder
- Trifle vorm 19 cm Ø
- Spuitzak met glad spuitmondje
Zo maak je het:
Truffellaag
- Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop ondertussen 300 ml slagroom samen met de suiker en vanillesuiker tot een stevig en luchtig room
- Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom tot alles goed is gemengd
Slagroom
- Klop de 250 ml slagroom samen met de mascarpone en suiker stijf, vul de spuitzak met glad spuitmondje hiermee en zet aan de kant
Opbouw
- Verkruimel de brownie en doe deze op de bodem tot de bodem goed is bedekt, doe hier een lekkere laag chocoladesaus overheen
- Spatel dan voorzichtig de truffellaag over de bodem en verdeel deze over de bodem heen
- Doe lang de buitenkant de soesjes om en om, dus slagroom soesje, dan chocoladesoesje
- Verkruimel nog wat brownie en vul het midden op met deze en begiet weer met een laagje chocoladesaus
- Spuit dotjes slagroom op de brownies en leg hierop wat soesjes, hierop dan weer wat slagroom en zo werk je totdat je een piramide hebt van de soesjes
- Zet nu de trifle in de koelkast voor minimaal 3 uur zodat het geheel goed kan opstijven
- Versier de trifle voor het garneren met nog lekker veel chocoladesaus en de kerstdecoratie zoals chocolaatjes enzovoort





No Comments