Ga terug
+ servings
Profiterole kerst trifle

Profiterole kerst trifle

Dit is het meest ultieme kerstdessert ooit!
No ratings yet
Print Pin
Servings: 8 personen

Dit heb je nodig:

Truffellaag

  • 300 milliliter slagroom
  • 300 gram pure chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Topping

  • 200 milliliter slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 15 slagroomsoesjes
  • 12 chocolade soesjes
  • Chocoladesaus Tova
  • Feestelijke garnering zoals kerstchocolaatjes enzovoort

Verder

  • Trifle vorm 19 cm Ø
  • Spuitzak met glad spuitmondje

Zo maak je het:

Truffellaag

  • Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Klop ondertussen 300 ml slagroom samen met de suiker en vanillesuiker tot een stevig en luchtig room
  • Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom tot alles goed is gemengd

Slagroom

  • Klop de 250 ml slagroom samen met de mascarpone en suiker stijf, vul de spuitzak met glad spuitmondje hiermee en zet aan de kant

Opbouw

  • Verkruimel de brownie en doe deze op de bodem tot de bodem goed is bedekt, doe hier een lekkere laag chocoladesaus overheen
  • Spatel dan voorzichtig de truffellaag over de bodem en verdeel deze over de bodem heen
  • Doe lang de buitenkant de soesjes om en om, dus slagroom soesje, dan chocoladesoesje
  • Verkruimel nog wat brownie en vul het midden op met deze en begiet weer met een laagje chocoladesaus
  • Spuit dotjes slagroom op de brownies en leg hierop wat soesjes, hierop dan weer wat slagroom en zo werk je totdat je een piramide hebt van de soesjes
  • Zet nu de trifle in de koelkast voor minimaal 3 uur zodat het geheel goed kan opstijven
  • Versier de trifle voor het garneren met nog lekker veel chocoladesaus en de kerstdecoratie zoals chocolaatjes enzovoort