Pizza flammkuchen

Hebben jullie al de overheerlijke flammkuchen gemaakt die ik laatst op de blog heb gezet? Ik heb voor jullie een heerlijke variant erop, namelijk deze pizza flammkuchen! Extra lekker door de dunne knapperige bodem en ook nog eens snel op tafel. Lekker voor de lunch of voor bij de borrel. Ga jij deze pizza flammkuchen ook eens maken?

pizza flammkuchen
pizza flammkuchen

Pizza flammkuchen

Deze combinatie van flammkuchen en pizza is perfect. De heerlijke knapperige bodem is super lekker met de tomatensaus en kaas!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 2 stuks

Dit heb je nodig:

Deeg

  • 375 gram patent bloem
  • 225 milliliter lauw water
  • 5 gram instant gist
  • 7 gram zout
  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie

Topping

  • 200 gram tomaten passata
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • Zout en peper
  • 200 gram geraspte mozzarella/jonge kaas
  • 1 bol mozzarella of meerdere kleine bolletjes mozzarella
  • Rucola

Zo maak je het:

  • Doe de bloem samen met het zout in een mengkom en roer door
  • Voeg dan het water, olijfolie en gist toe en roer met de vork tot een geheel
  • Kneed het dan met de mixer met deeghaak (of met de hand) tot een soepel deeg en je een vliesje kunt trekken uit het deeg
  • Vet een kom in met wat olijfolie, bol het deeg op en leg deze in de kom, zorg dat overal wat olie op zit, dek af met plastic folie en laat op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is (circa 1 uur)
  • Verwarm de oven met bakplaat tot 250℃, zorg er steeds voor dat de bakplaat gloeiend heet is, zo krijg je een knapperige bodem!
  • Verdeel het deeg in 2 stukken, leg 1 stuk weer even terug in de kom en dek af
  • Pak een vel bakpapier en rol hier 1 stuk deeg uit tot een platte plak

Topping

  • Maak de passata op smaak met de knoflookpoeder, oregano, peper en voldoende zout
  • Besmeer de flammkuchen met een dun laagje tomatensaus, bestrooi met de geraspte kaas en mozzarella
  • Haal de bakplaat uit de oven, schuif de flammkuchen met bakpapier op de bakplaat, verlaag de temperatuur naar 230℃ en bak de flammkuchen gaar in zo'n 10 tot 12 minuten
  • Doe het zelfde met de 2e flammkuchen, maar zorg ervoor dat de bakplaat weer heel heet is voordat je de 2e flammkuchen afbakt
  • Snijd de flammkuchen in stukjes en bestrooi met rucola
pizza flammkuchen
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating