Nu we langzaam richting 5 december gaan poppen de ideeën voor heerlijke sinterklaasrecepten in mijn hoofd, zo ook deze pepernoten truffels of nouja, kruidnoten truffels. Niet heel moeilijk om te maken en ook nog eens super lekker! Qua vulling heb ik gebruik gemaakt van de Kruidnootjes pasta van de AH, deze smaakt echt naar kruidnoten en is super makkelijk te verwerken in recepten. Kijk gauw hieronder voor het recept!
Dit heb je nodig:
- 200 gram monchou
- 3 eetlepels kruidnootjes pasta
- 400 gram chocolade wit, puur of melk
- 3 speculaasjes of handje pepernootjes
Zo maak je het:
- Klop de monchou zacht en voeg de eetlepels kruidnootjes pasta toe, klop tot een geheel
- Bekleed een bord of plaat met bakpapier en draai bolletjes ter grootte van 2 euromunt van de kruidnootjesmonchou en leg deze daarop
- Leg ze vervolgens voor minimaal 30 minuten in de vriezer
- Verkruimel ondertussen de speculaasjes of kruidnoten tot fijne kruimels
- Smelt 2/3e van de chocolade au bain marie en voeg dan beetje voor beetje van de overige chocolade toe tot de toegevoegde chocolade moeilijk smelt
- Haal de bolletjes uit de vriezer en haal ze een voor een door de chocolade en bestrooi daarna direct met de speculaas- of kruidnootjeskruimels
- Bewaar ze luchtdicht in de koelkast
No Comments