Ga terug
+ servings
Pepernoten truffels

Pepernoten truffels

No ratings yet
Print Pin
Servings: 30 stuks

Dit heb je nodig:

  • 200 gram monchou
  • 3 eetlepels kruidnootjes pasta
  • 400 gram chocolade wit, puur of melk
  • 3 speculaasjes of handje pepernootjes

Zo maak je het:

  • Klop de monchou zacht en voeg de eetlepels kruidnootjes pasta toe, klop tot een geheel
  • Bekleed een bord of plaat met bakpapier en draai bolletjes ter grootte van 2 euromunt van de kruidnootjesmonchou en leg deze daarop
  • Leg ze vervolgens voor minimaal 30 minuten in de vriezer
  • Verkruimel ondertussen de speculaasjes of kruidnoten tot fijne kruimels
  • Smelt 2/3e van de chocolade au bain marie en voeg dan beetje voor beetje van de overige chocolade toe tot de toegevoegde chocolade moeilijk smelt
  • Haal de bolletjes uit de vriezer en haal ze een voor een door de chocolade en bestrooi daarna direct met de speculaas- of kruidnootjeskruimels
  • Bewaar ze luchtdicht in de koelkast