Lekker he, dat zonnetje! Ik ben al helemaal weer in de stemming om lekkere zomerse baksels te maken. Dit passievrucht monchou toetje past er ook helemaal tussen. Heerlijke romige monchou met het friszure van de passievrucht. Dit toetje is super snel gemaakt en omdat ‘ie in een glaasje zit, hoef je niet persé te wachten tot ‘ie opgesteven is!
Dit heb je nodig:
Bodem en monchou
- 200 gram kandijkoekjes
- 200 gram monchou
- 250 milliliter slagroom
- 50 gram kristalsuiker
- 1 zakje klopfix
Topping
- 5 rijpe passievruchten of 1 pakje diepvries passievrucht
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels water
Verder
- 6 glaasjes circa 300 ml
- Spuitzak
Zo maak je het:
Topping
- Haal het vruchtvlees uit de vrucht en doe deze in een pannetje samen met de kristalsuiker en eventueel een heel klein beetje water, verhit dit tot de suiker is opgelost
- Maak een papje met de maizena en water en voeg beetje bij beetje toe tot de passievruchten naar wens zijn gebonden, laat daarna helemaal afkoelen
Toetje
- Vermaal de kandijkoekjes tot fijne kruimels en verdeel 3 tot 4 theelepels van deze kruim over de glaasjes
- Klop de slagroom samen met de suiker lobbig en zet dit aan de kant. Klop in een andere kom de monchou glad samen met de klopfix. Doe de slagroom bij de monchou en klop kort tot 1 geheel
- Vul de spuitzak met de monchou, knip de punt af en vul de glaasjes hiermee
- Verdeel als laatste de afgekoelde passievruchtgelei over de monchou heen
2 Comments
Van den brande
18 maart 2024 at 15:45Wat is in België monchou en klopfix nog nooit
Van gehoord
mvg
Danny V.d.Brande
Dorien
22 maart 2024 at 13:54Monchou is een stevige roomkaas. Verder is klopfix een poedertje dat ervoor zorgt dat de slagroom, of in dit geval de vulling, iets steviger blijft zonder gebruik te maken van gelatine.