Oranje tompoucen

Beetje op het laatste moment, maar bij deze het recept voor zelfgemaakte oranje tompoucen speciaal voor koningsdag! Ik had al een recept voor tompoucen online staan, maar dit is toch wel een lekker en vooral erg gezellig variant. Ik krijg meteen een feestelijk gevoel bij de kleur oranje met rood wit blauwe sprinkles. Deze tompoucevlaai is trouwens ook heel erg lekker, kijk snel! 

Maar voor nu deze heerlijke feestelijke oranje tompoucen. Ik had een beetje haast en heb er echt een kliederboel van gemaakt, maar dat mag de pret niet drukken. Ze zijn verrukkelijk! Het bladerdeeg heb ik kant en klaar gekocht uit de koeling ipv diepvries. Ik vind dit in geval met tompoucen net even iets beter werken.

oranje tompoucen
oranje tompoucen

Oranje tompoucen

Deze oranje tompoucen zijn geweldig en overheerlijk, uitermate geschikt voor Koningsdag!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 tompoucen

Dit heb je nodig:

  • Bladerdeeg vel circa 24×35

Bakkersroom

  • 750 milliliter melk
  • 200 gram kristalsuiker
  • 70 gram custardpoeder
  • 6 eidooiers

Slagroom

  • 250 ml slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 1 zakjes klopfix
  • 2 el suiker

Glazuur

  • 250 gram witte glazuur ik koop die van dr. Oetker
  • Oranje kleurstof

Zo maak je het:

Bakkersroom

  • Breng 3/4e van de melk samen met de suiker aan de kook
  • Klop de eidooiers los en roer de custard hierdoor heen
  • Klop daarna de overige melk hier door heen
  • Giet wat van de gekookte melk bij het papje, roer even door en giet alles terug in de pan en roer tot alles goed gemengd is
  • Haal de room van het vuur wanneer deze is ingedikt en doe deze in een schaal en dek af met plastic folie
  • Laat de bakkersroom goed afkoelen en laat daarna koud worden in de koelkast

Bladerdeeg

  • Verwarm de oven voor op het aantal graden dat op de verpakking staat van het bladerdeeg
  • Rol het deeg uit op een bakplaat en prik met een vork zoveel gaatjes in het deeg dat overal in het deeg gaatjes zitten
  • Bak het deeg circa 20 minuten af tot deze goudbruin is, laat goed afkoelen

Vulling

  • Doe de mascarpone, suiker, klopfix en slagroom in een kom en klop tot een luchtig room, zet dit aan de kant
  • Doe de bakkersroom in een kom, klop dit met de mixer kort los en voeg circa 4 eetlepels slagroom door, klop tot het gemengd is en niet verder, hierdoor word de room te zacht, zet dit in de koelkast

Afwerking

  • Snijd het bladerdeeg horizontaal door de midden, dus je krijgt twee smalle plakken
  • Verhit het glazuur in een steelpannetje tot deze vloeibaar is, doe beetje bij beetje wat kleurstof hierdoor tot gewenste kleur en giet deze over een plak bladerdeeg op de gladde kant, laat dit opharden, voeg eventueel wat druppeltjes water toe als het glazuur iets te stevig is
  • Verdeel de room over de andere plak bladerdeeg, doe niet teveel bij de randjes, hierdoor kan er straks bij snijden veel uitvallen
  • Beleg de room met de andere plak bladerdeeg met het glazuur aan de bovenkant
  • Snijd de tompouce in stukjes met een warm vochtig gekarteld mes
  • Schep de overige slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en versier de tompoucen en garneer daarna met de sprinkles.
  • Bewaar de tompoucen in de koelkast
oranje tompoucen
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating