Nasi goreng, oftewel gebakken rijst. Het gerecht wordt in Indonesië gezien als een nationaal gerecht. Ik vind het echt heerlijk en wij eten het hier thuis graag. Nu weet ik bijna wel zeker dat de nasi die wij hier kennen, zowel uit pakje als bij de Chinees, niet vergelijkbaar is met de nasi uit Indonesië, maar he, als het maar lekker is toch? Eigenlijk maakte ik dit gerecht altijd uit een pakje, maar eigenlijk is het gewoon een zakje met kruiden en extreem veel zout. Voor mij dus een mogelijkheid om zelf op onderzoek te gaan naar een heerlijke mix kruiden voor zelfgemaakte nasi.
Die is gevonden! Dus bij deze het recept voor gebakken rijst 😉
NASI
Voor circa 4 personen
Ingrediënten:
– 400 gram kipfilet of varkensvlees
– 2 el wokolie
– 1 gesneden prei
– 1 rode paprika
– 150 gram tauge
– 1 ui
– Fijn gesneden peultjes
Of 400 gram Chinese of Aziatische roerbakgroenten
Kruiden
– 2 tl gemalen komijn
– 1 tl kurkuma
– 1 tl gemalen gember
– 1 tl gemalen koriander
– 1 tl garam masala
– 2 tenen knoflook
– 300 gram rijst
– Scheut ketjap manis
– Zout naar smaak
Verder eieren, kroepoek, gebakken uitjes etc.
Bereiding:
- Meng de kruiden met elkaar en leg weg
- Snijd het vlees, verwarm de wokolie in de pan en wok het vlees gaar
- Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe samen met de groente
- Kook ondertussen de rijst zoals op verpakking staat aangegeven
- Doe de kruiden bij het vlees en doe er een scheutje ketjap manis door, roer goed door
- Giet de rijst af, laat even staan en roer dit door het vlees, groentes en kruiden
- Voeg eventueel nog wat extra ketjap manis toe en breng op smaak met zout
- Bak de eieren en eet dit samen met de nasi
Eetsmakelijk!
No Comments