Monchou ijs met kersen en kandijkoekjes

Wauw, wat een cadeautje deze mooie nazomer! Ook al staat mijn hoofd al helemaal in herfstmodus, kan een klein uitstapje naar de zomer echt geen kwaad. Haal nog even de zomer in huis met deze lekkere monchou ijs met kersen en kandijkoekjes. Super makkelijk en je hebt er geen ijsmachine voor nodig! 

monchou ijs met kersen

Monchou ijs

Monchoutaart als ijs, wie wilt dat nu niet?
4 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Porties: 0

Dit heb je nodig:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram monchou
  • 1 blik vlaaifruit kers
  • kandijkoekjes

Zo maak je het:

  • Verkruimel een paar kandijkoeken tot kleine stukjes
  • Roer de monchou los en voeg de slagroom toe
  • Roer de monchou los en voeg de slagroom toe
  • Klop het nog voor een minuut door
  • Spatel ongeveer de helft van de kersen met de verkruimelde koekjes voorzichtig door het beslag tot je een mooie swirl hebt
  • Bekleed de cakeblik met een vel bakpapier en giet het ijsmengsel er in
  • Versier de bovenkant met de overige kersen met nog wat verkruimelde koekjes, dek af met plastic folie en zet de cakeblik voor circa 6 tot 8 uur in de vriezer
  • Haal ongeveer 5 minuten voor het serveren uit de vriezer
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

2 Comments

  • Frits
    25 oktober 2022 at 00:48

    Leuk recept! Er staat echter een fout in de instructie. Stap 2 en 3 zijn hetzelfde en de gecondenseerde melk wordt niet toegepast.

    Reply
    • Dorien
      13 november 2022 at 10:39

      Bedankt voor het opmerken! Ik zal het even aanpassen

      Reply
4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Leave a Reply

Recipe Rating