Mokka schuimkussentjes

Ik raak een beetje door de war door dit weer. Ergens wil ik heel graag zomerse baksels maken, maar door de regen en wind denk ik soms echt dat het herfst is. Dat is ook wel te zien bij deze mokka schuimkussentjes. Ik had een heleboel eiwit over dus dat betekend lekker schuim maken! Ik heb mokka schuimkussentjes gemaakt met een heerlijke mokka botercrème als vulling met hazelnootkrokant. Loopt het water jou al in de mond?

Mokka schuimkussentjes

Ik weet ergens niet precies hoeveel eiwitten ik heb gebruikt, ik had van de lekkere taart met Bretons deeg en aardbeien eiwitten over, dus ik heb een x aantal gram afgewogen. Voor de botercrème heb ik een half kopje espresso gebruikt, maar voor de angst voor teveel vocht heb ik ook een stick oplosespresso gebruikt voor de smaak. Mocht je alleen pure espresso willen gebruiken, kan je deze inkoken met wat suiker tot een siroop. Hier lees je hoe je de siroop kunt maken.

Mokka schuimkussentjes
Mokka schuimkussentjes

Mokka schuimkussentjes

Heerlijk luchtig schuim gevuld met de lekkerste mokka crème
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 18 kussentjes

Dit heb je nodig:

Schuim

  • 100 gram eiwit ongeveer 4 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 sticks oplosespresso Nescafé

Mokka crème

  • 85 gram eiwit circa 3 eieren
  • 165 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille essence
  • 1 stick oplosespresso
  • ½ kopje lekkere espresso
  • Wat citroensap

Verder

  • Hazelnootkrokant of nougatine
  • 2 Spuitzakken
  • Gekartelde spuitmondjes

Zo maak je het:

Schuim

  • Ontvet de kom en garder met wat citroensap en doe de eiwitten voor het schuim in de kom
  • Begin met kloppen en doe straalsgewijs de suiker erbij en klop tot een luchtig schuim met stevige pieken
  • Doe dan de poedersuiker en de oplosespresso erbij en spatel deze er door heen
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 120℃
  • Vul een spuitzak met groot gekarteld spuitmondje met het schuim en spuit mooie toeven schuim op de bakplaat
  • Bak de schuimpjes in ongeveer 60 tot 70 minuten droog, laat daarna afkoelen

Mokkacrème

  • Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom en maak een garde vetvrij met wat citroensap en keukenpapier
  • Zet een pannetje met water op het vuur en klop de eiwitten samen met de suiker au bain marie luchtig tot het een temperatuur heeft rond de 73 graden Celsius
  • Klop de eiwitten, het liefst met een standmixer, tot een luchtig en afgekoeld meringue
  • Snijd de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot alles goed is opgenomen
  • Voeg als laatste de vanille-essence, espresso en oploskoffie toe en klop tot een egale crème, zet eventueel als de botercrème te zacht is deze nog even terug in de koelkast
  • Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de crème en spuit deze op een schuimtoefje en druk dan de andere er tegen aan. Rol vervolgens door de hazelnootkrokant.
Mokka schuimkussentjes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating