Ga terug
+ servings
Mokka schuimkussentjes

Mokka schuimkussentjes

Heerlijk luchtig schuim gevuld met de lekkerste mokka crème
No ratings yet
Print Pin
Servings: 18 kussentjes

Dit heb je nodig:

Schuim

  • 100 gram eiwit ongeveer 4 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 sticks oplosespresso Nescafé

Mokka crème

  • 85 gram eiwit circa 3 eieren
  • 165 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille essence
  • 1 stick oplosespresso
  • ½ kopje lekkere espresso
  • Wat citroensap

Verder

  • Hazelnootkrokant of nougatine
  • 2 Spuitzakken
  • Gekartelde spuitmondjes

Zo maak je het:

Schuim

  • Ontvet de kom en garder met wat citroensap en doe de eiwitten voor het schuim in de kom
  • Begin met kloppen en doe straalsgewijs de suiker erbij en klop tot een luchtig schuim met stevige pieken
  • Doe dan de poedersuiker en de oplosespresso erbij en spatel deze er door heen
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 120℃
  • Vul een spuitzak met groot gekarteld spuitmondje met het schuim en spuit mooie toeven schuim op de bakplaat
  • Bak de schuimpjes in ongeveer 60 tot 70 minuten droog, laat daarna afkoelen

Mokkacrème

  • Scheid de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom en maak een garde vetvrij met wat citroensap en keukenpapier
  • Zet een pannetje met water op het vuur en klop de eiwitten samen met de suiker au bain marie luchtig tot het een temperatuur heeft rond de 73 graden Celsius
  • Klop de eiwitten, het liefst met een standmixer, tot een luchtig en afgekoeld meringue
  • Snijd de boter in blokjes en voeg blokje voor blokje toe tot alles goed is opgenomen
  • Voeg als laatste de vanille-essence, espresso en oploskoffie toe en klop tot een egale crème, zet eventueel als de botercrème te zacht is deze nog even terug in de koelkast
  • Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met de crème en spuit deze op een schuimtoefje en druk dan de andere er tegen aan. Rol vervolgens door de hazelnootkrokant.