Mango passievrucht tiramisu

Zijn jullie ook al zo blij dat het eindelijk zomer is? Ik merkte dat ik stiekem allerlei herfstachtige baksels op de planning had staan, maar met dit heerlijk warme weer heb ik geen zin om de oven aan te zetten. Dus tijd voor een heerlijk zomers baksel, nouja, toetje! Een overheerlijke mango passievrucht tiramisu met een vleugje witte chocolade. Het lijkt wel een beetje op mijn tropische trifle, maar dan in de tiramisu variant!

Mango passievrucht tiramisu

Deze overheerlijke mango passievrucht tiramisu is ook geschikt voor kinderen, zwangeren en mensen met een zwak immuunsysteem, want er zit geen alcohol in en de rauwe eieren zijn er ook uit gelaten. Mocht je hem toch even iets spannender maken, kan je de lange vingers ook dopen in Passionfruit likeur.

Mango passievrucht tiramisu
Mango passievrucht tiramisu

Mango passievrucht tiramisu

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

Coulis

  • 300 gram passievrucht (vruchtvlees) vers of diepvies
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel maizena + beetje water

Vulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 500 gram mascarpone
  • 6 eetlepels suiker

Lange vingers

  • 150 milliliter tropische limonadesiroop
  • 150 milliliter water
  • 300 gram lange vingers

Verder

  • 1 rijpe mango in kleine blokjes gesneden
  • Witte chocoladestukjes
  • Eventueel wat kokos snippers
  • 1 grote ovenschaal

Zo maak je het:

Coulis

  • Bij gebruik van diepvries passievrucht laat deze ontdooien, haal bij de verse het vruchtvlees eruit en doe deze in een steelpannetje en voeg de suiker toe
  • Laat het geheel een aantal minuten inkoken, maak dan een papje van de maizena en water en voeg deze toe, roer door de passievrucht heen tot het begint in te dikken, laat daarna helemaal afkoelen

Vulling

  • Klop de mascarpone samen met de slagroom en suiker tot een luchtig mengsel

Opbouw

  • Maak een mengsel van de limonadesiroop en water en haal hier de lange vingers door en beleg de gehele bodem van de ovenschaal hiermee
  • Smeer dan de helft van de mascarponeroom op de lange vingers, top deze af met een laagje coulis en de helft van de gesneden mangostukjes en eventueel wat witte chocolade
  • Haal wederom de lange vingers door de siroop en leg weer over de gehele schaal de lange vingers
  • Maak de tiramisu af door de overige mascarponeroom over de vingers te verdelen en versier met de coulis, mango en witte chocolade. Voeg voor een extra tropisch tintje wat kokosrasp toe!
  • Zet de tiramisu in de koelkast voor minimaal een uurtje zodat de smaak goed kan ontwikkelen en het iets steviger is
Mango passievrucht tiramisu
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating