Ga terug
+ servings
Mango passievrucht tiramisu

Mango passievrucht tiramisu

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

Coulis

  • 300 gram passievrucht (vruchtvlees) vers of diepvies
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel maizena + beetje water

Vulling

  • 500 milliliter slagroom
  • 500 gram mascarpone
  • 6 eetlepels suiker

Lange vingers

  • 150 milliliter tropische limonadesiroop
  • 150 milliliter water
  • 300 gram lange vingers

Verder

  • 1 rijpe mango in kleine blokjes gesneden
  • Witte chocoladestukjes
  • Eventueel wat kokos snippers
  • 1 grote ovenschaal

Zo maak je het:

Coulis

  • Bij gebruik van diepvries passievrucht laat deze ontdooien, haal bij de verse het vruchtvlees eruit en doe deze in een steelpannetje en voeg de suiker toe
  • Laat het geheel een aantal minuten inkoken, maak dan een papje van de maizena en water en voeg deze toe, roer door de passievrucht heen tot het begint in te dikken, laat daarna helemaal afkoelen

Vulling

  • Klop de mascarpone samen met de slagroom en suiker tot een luchtig mengsel

Opbouw

  • Maak een mengsel van de limonadesiroop en water en haal hier de lange vingers door en beleg de gehele bodem van de ovenschaal hiermee
  • Smeer dan de helft van de mascarponeroom op de lange vingers, top deze af met een laagje coulis en de helft van de gesneden mangostukjes en eventueel wat witte chocolade
  • Haal wederom de lange vingers door de siroop en leg weer over de gehele schaal de lange vingers
  • Maak de tiramisu af door de overige mascarponeroom over de vingers te verdelen en versier met de coulis, mango en witte chocolade. Voeg voor een extra tropisch tintje wat kokosrasp toe!
  • Zet de tiramisu in de koelkast voor minimaal een uurtje zodat de smaak goed kan ontwikkelen en het iets steviger is