Mango passievrucht bavarois

Eindelijk, het is weer lente! Mijn favoriete seizoen. Weer langer licht, het zomerfruit wat langzaamaan weer de schappen gaat vullen en dat betekend dus ook weer tijd om lekkere frisse baksels te maken! Iets dat echt lente en zomer schreeuwt, zijn lekkere dingetjes met mango en passievrucht. Zo heb ik al het een en ander op de blog staan, zoals deze lekkere triffle of pavlovakrans met passievrucht.

Om de lente te vieren heb ik nu een heerlijke mango passievrucht bavarois gemaakt in puddingvorm. Een heerlijk friszoet toetje met een topping van passievruchtcurd. Voor mij echt perfect voor tijdens pasen!

Ik heb er voor gekozen om de pitjes in de passievrucht te laten zitten, want anders zou er veel vruchtvlees verloren gaan, maar dit geeft dus een klein knispertje in het toetje. Je kunt er voor kiezen om de pitjes eruit te halen, maar gebruik dan iets meer passievrucht.

mango passievrucht bavarois
mango passievrucht bavarois

Mango passievrucht bavarois

Het recept voor een heerlijk toetje met mango en passievrucht
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 mango
  • 3 passievruchten
  • 300 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels Passievruchtcurd

Verder

  • 1 puddingvorm 600 milliliter

Zo maak je het:

  • Laat de gelatineblaadjes minstens 20 minuten weken in koud water en knijp daarna uit
  • Schil de mango en snijd deze in blokjes, snijd de passievrucht door de midden en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer de mango en passievrucht samen fijn en pak in totaal 300 gram van de puree
  • Doe wat puree in een steelpannetje, verwarm deze en laat de gelatineblaadjes hierin smelten en haal van het vuur. Roer de rest van de puree hier door heen
  • Klop de slagroom* samen met de suiker lobbig en spatel de vruchtenpuree er door heen tot alles goed gemengd is
  • Maak de puddingvorm wat nat met koud water en giet de bavarois er in, laat deze opstijven voor circa 5 uur in de koelkast
  • Laat de bavarois uit de vorm zakken en garneer met de passievruchtcurd

Notities

* Je kunt in plaats van 300 ml slagroom ook 150 ml slagroom pakken en 150 ml yoghurt. Roer de gelatine dan door de yoghurt en spatel dit vervolgens door de slagroom en vruchtenpuree
mango passievrucht bavarois
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • FREDDY
    15 mei 2023 at 19:29

    5 sterren
    ik vond over heerlijk dessert om bij de koffieklets te geven of bij groot bezoek

    Reply

Leave a Reply

Recipe Rating