Het is weer tijd voor heerlijke kerstrecepten. Nu zijn deze kleine truffeltaartjes met rood fruit niet perse alleen lekker voor kerst, ze zijn het hele jaar door lekker, maar ze zien er super feestelijk uit, dus vandaar dat ik ze nu plaats! Deze truffeltaartjes zijn echt ultiem als je een choc-a-holic bent. De Céréal chocoladekoekjes met hazenootsmaak zonder suiker zijn uitermate geschikt voor de heerlijke, smakelijke bodem want chocola en hazelnoot zijn echt een hele goede combinatie.
Deze kleine truffeltaartjes met rood fruit zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, het kost ook niet heel veel tijd, dus dat maakt dat ze ideaal zijn voor als je niet veel tijd wilt besteden aan gebak of toetje, want ook deze taartjes zijn geweldig als toetje!
Kleine truffeltaartjes met rood fruit
Dit heb je nodig:
Bodem
- 1 pak Céréal Chocolade hazelnootkoekjes zonder suiker
- 75 gram ongezouten roomboter
Vulling
- 250 milliliter slagroom
- 250 gram pure chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels suiker optioneel
Topping
- 150 gram pure chocolade in stukjes
- 150 milliliter slagroom
- Rood fruit rode bessen, frambozen, aardbeien
Verder
- 6 bakringen 7 cm Ø
- Acetaatfolie
- Spuitzak
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Leg de bakringen op een plaat met bakpapier, vet de ringen in en bekleed deze aan de binnenkant met acetaatfolie
Bodem
- Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels en smelt ondertussen de roomboter, roer daarna de kruimels door de gesmolten boter en verdeel dit over de ringen, druk daarna voorzichtig aan en zet ze op een koude plaats
Vulling
- Smelt de pure chocolade au bain marie en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en eventueel kristalsuiker tot een stevig room
- Spatel dan voorzichtig beetje bij beetje de gesmolten chocolade door de slagroom tot alles goed gemengd is, vul vervolgens de spuitzak hiermee en verdeel dit over alle 6 ringen
- Zet de vormpjes in de koelkast voor minstens 2 uur om op te stijven
Ganache
- Breng de slagroom aan de kook en giet deze over de pure chocolade en roer tot alle chocolade gesmolten is en het een homogene massa is, laat afkoelen tot ongeveer lichaamstemperatuur
- Haal de vormpjes uit de koelkast en verdeel de ganache over de taartjes, zet daarna terug in de koelkast voor minimaal 1 uur zodat de ganache op kan stijven
- Haal voorzichtig de taartjes uit de bakringen en verwijder het acetaatfolie
- Versier daarna de taartjes met het rode fruit en bestuif voor garneren met poedersuiker
No Comments