Herinneren jullie deze luxe appelflappen nog? Toen ik die lekkere appelflappen maakte, maakte ik ook deze heerlijke kersenflappen met slagroom. Zo nu en dan wordt er op het werk getrakteerd en soms zijn het kersenflappen. Geef me gebak met slagroom en ik ben om, ik ben echt gek op slagroom. Dus deze kersenflappen met slagroom ging er ook in als zoete koek!
Kersenflappen met slagroom
De combinatie van bladerdeeg, slagroom en kersen is ver-ruk-ke-lijk!
Afdrukken
Pin
RatePorties: 5 flappen
Dit heb je nodig:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
- Kristalsuiker
- 250 milliliter slagroom
- 125 gram mascarpone
- 2 eetlepels suiker voor in de slagroom
- 1 blik vlaaifruit kers
- poedersuiker
Verder
- spuitzak
- glad spuitmondje
Zo maak je het:
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
- Besmeer met losgeklopt ei en besprenkel rijkelijk met de suiker
- Bak de flappen in circa 15 tot 20 minuten gaar en laat helemaal afkoelen
- Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
- Vul een spuitzak met het spuitmondje en de slagroom en leg deze even weg
- Snijd de flappen horizontaal door de midden en spuit op de onderste helft een mooie laag slagroom en top af met wat kersen en het dekseltje
- Bestuif met poedersuiker voor serveren
3 Comments
Thalia
23 februari 2022 at 08:44Wat is dit een super recept! Echt niet moeilijk om te maken, zo mooi (alsof ik ze bij de bakker heb gehaald) en erg lekker! Top!!
Carla
15 december 2022 at 19:37Een vraagje; de twee helften die je op elkaar legt, leg je die er gewoon boven op elkaar of druk je die ook nog vast?
Sylvia
22 januari 2023 at 15:41Lekker en makkelijk!