Ik vind het altijd weer een klusje om lekkere kerstrecepten te bedenken. Ik krijg vaak inspiratie als ik aan het werk ben, maar dan kan ik het niet opschrijven en denk dat onthoud ik wel. En als ik dan een lijstje ga maken met ideeën, weet ik het niet meer. Gelukkig popt zo nu en dan weer een idee in mijn hoofd en voila! Ik kan weer bakken!
Wat is nu meer kerst dan schuimkransjes? Ik vind het er altijd feestelijk uitzien dus vandaar dat ik de keuken in ben gedoken voor lekkere kransjes. Niet zomaar schuimkransjes maar gezouten karamel schuimkransjes! Deze zijn lekker knapperig, maar chewy in het midden.
Je kan ze op meerdere manieren opspuiten, zoals met een gekarteld spuitmondje in een cirkel of met een glad spuitmondje en kleine bolletjes naast elkaar. Ik spuit de kransen gewoon vanuit de hand, dus mijn kransen verschillen in grootte, maar dat maakt het weer lekker feestelijk!
Dit heb je nodig:
- 4 eiwitten
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel maizena
- 1 pot gezouten karamelsaus
Verder
- Gekarteld en glad spuitmondje
- 2 spuitzakken
- Wat citroensap
Zo maak je het:
- Ontvet een kom en garde met wat citroensap en droog na met een keukenpapiertje
- Doe de eiwitten in de kom, voeg al kloppend de kristalsuiker toe en klop deze tot stevige witte pieken
- Zeef de poedersuiker met de maizena boven de eiwitten en spatel deze voorzichtig er doorheen
- Voeg 2 a 3 eetlepels karamelsaus toe aan de eiwitten en spatel deze er door heen
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Spuit de kransjes op de bakplaat en besprenkel deze met wat karamelsaus
- Bak de schuimkransjes in circa 1,5 uur knapperig
- Bewaar de kransjes droog en luchtdicht
No Comments