Laat ik maar direct in huis vallen: ik ben echt gek op hazelnootpraliné! Bonbons met deze heerlijke vulling zijn daarom ook al snel op bij mij. Gelukkig kan je zelf ook deze vulling maken! Hieronder zal ik je vertellen hoe dat moet. Waarvoor gebruik je dan deze hazelnootpraliné? Je kunt het gebruiken voor vulling van bonbons, koekjes, taart en voor soezen (dit recept zal snel volgen!)
Voor dit recept heb je een keukenmachine nodig die de hazelnoten heel fijn kan malen. Na lang genoeg malen scheid de hazelnoot een olie uit en word het een pasta.
Hazelnootpraliné
Dit heb je nodig:
- 175 gram hazelnoten gepeld
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 45 gram water
- 100 gram melkchocolade
- 20 gram pure chocolade
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de hazelnoten op de bakplaat en rooster ze voor circa 10 minuten in de oven, leg de hazelnoten daarna samen met het bakpapier aan de kant
- Doe in een steelpannetje met een dikke bodem de suiker en water en laat dit koken tot een mooie karamel, maar pas op, niet roeren in de pan!
- Giet de hete karamel over de geroosterde hazelnoten en laat de karamel hard worden
- Breek de hazelnoten met karamel in kleine stukken en vermaal dit met een hakmachine tot een pasta
- Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en roer dit door de hazelnootpasta
- Vul een schone pot met de hazelnoot praliné en gebruik de praliné als vulling enz.
No Comments