Hangop met aardbeien

Ik heb mij toch een lekker toetje voor jullie en dat is deze hangop met aardbeien! Hangop is tegenwoordig hier echt de favoriet onder de toetjes, want het is lekker romig, goed van smaak en ook nog eens makkelijk om te maken. Zie hangop als de basis die je nog lekkerder kunt maken met bijvoorbeeld fruit en/of koekjes. Zo heb ik ook een heerlijke hangop met appel en bastogne op de blog staan en nu dus ook deze hangop met aardbeien.

Hangop met aardbeien

Voor deze hangop heb ik lekkere aardbeiensaus en aardbeiencoulis gemaakt. Ook nu wist ik eigenlijk niet wat ik voor saus ik precies wilde gebruiken voor de hangop, iets met een burnout en moeilijk keuzes maken. Dus ik heb ze gewoon alle twee gebruikt en ik moet zeggen: met succes! Onderop de heerlijke aardbeiencoulis en bovenop de hangop de aardbeiensaus met stukjes aardbei.

Hangop met aardbeien

Let op: bereid de hangop een avond van te voren!

Hangop met aardbeien

Hangop met aardbeien

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 2 liter volle yoghurt
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of merg van 1 vanilleboon
  • Aardbeiensaus
  • Aardbeiencoulis
  • Verse aardbeien

Verder

  • 6 dessertglazen of mooie schaaltjes

Zo maak je het:

  • Maak de hangop de avond van te voren, pak een bak waar een vergiet op past en met voldoende ruimte onder de vergiet
  • Leg een schone theedoek in dit vergiet en giet de yoghurt hierin, dek af met huishoudfolie en zet dan voor een nacht in de koelkast
  • Klop de volgende dag de slagroom stijf samen met de suiker en vanille
  • Doe de hangop in een grote kom en spatel de slagroom hier door heen, giet de wei (het vocht) weg
  • Pak de dessertglaasjes en doe wat van de aardbeiencoulis onderin het glas en verdeel de hangop hierop, dit gaat het makkelijkste met een spuitzak
  • Garneer de toetjes met de aardbeiensaus en verse aardbeien

Notities

Maak de glazen of schaaltjes pas op vlak voor opdienen, want door het vocht in de saus gaat de hangop wat ‘scheuren’ en ziet het toetje er niet meer zo lekker uit
Hangop met aardbeien

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating