Ga terug
+ servings
Hangop met aardbeien

Hangop met aardbeien

No ratings yet
Print Pin
Servings: 6 toetjes

Dit heb je nodig:

  • 2 liter volle yoghurt
  • 250 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of merg van 1 vanilleboon
  • Aardbeiensaus
  • Aardbeiencoulis
  • Verse aardbeien

Verder

  • 6 dessertglazen of mooie schaaltjes

Zo maak je het:

  • Maak de hangop de avond van te voren, pak een bak waar een vergiet op past en met voldoende ruimte onder de vergiet
  • Leg een schone theedoek in dit vergiet en giet de yoghurt hierin, dek af met huishoudfolie en zet dan voor een nacht in de koelkast
  • Klop de volgende dag de slagroom stijf samen met de suiker en vanille
  • Doe de hangop in een grote kom en spatel de slagroom hier door heen, giet de wei (het vocht) weg
  • Pak de dessertglaasjes en doe wat van de aardbeiencoulis onderin het glas en verdeel de hangop hierop, dit gaat het makkelijkste met een spuitzak
  • Garneer de toetjes met de aardbeiensaus en verse aardbeien

Notities

Maak de glazen of schaaltjes pas op vlak voor opdienen, want door het vocht in de saus gaat de hangop wat 'scheuren' en ziet het toetje er niet meer zo lekker uit