Ik vind pasta echt comfortfood, het is op elk moment gewoon lekker. Toen ik in de foodybox herfst pastasaus kreeg van Food Fellows, werd ik erg enthousiast. Voor deze gevulde pastaschelpen gebruikte ik de Easy pasta sauce van Food Fellows. Een kant en klare pastasaus boordevol groentes en zonder toegevoegde rotzooi. Ik houd daar wel van!
GEVULDE PASTASCHELPEN
Voor circa 3 porties
Ingrediënten:
– 300 gram grote pastaschelpen
– 250 gram ricotta
– 2 bollen mozzarella
– 500 gram pastasaus
– Hand parmezaanse kaas
– Italiaanse kruiden
– Zout & peper
– Verse basilicum
Bereiding:
- Kook de pastaschelpen zoals op verpakking staat beschreven, verminder de kooktijd met 2 minuten, giet af en spoel na met lauwwarm water, zet weg
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Doe de ricotta samen met 1,5 bol mozzarella in een kom en hak dit met de staafmixer fijn
- Breng dit op smaak met zout, peper en wat Italiaanse kruiden, ook kan je wat parmezaanse kaas toevoegen
- Vul een spuitzak met het kaasmengsel
- Giet wat pastasaus op de bodem van de ovenschaal
- Vul de pastaschelpen en leg deze op de bodem, giet hier wat pastasaus over en leg hier weer wat pastaschelpen op, herhaal tot de saus en schelpen op zijn
- Snijd de halve bol mozzarella in stukjes en verdeel dit over de ovenschaal
- Zet de ovenschaal met pasta in de oven voor circa 20 minuten
- Garneer met nog wat Italiaanse kruiden, basilicum en parmezaanse kaas
Eet smakelijk!
No Comments