Vandaag laat ik jullie kennis maken met een geheim stuk vlees en dat is Secreto. Secreto is een verborgen stukje vlees uit de schouder van het Iberico varken met een mooie marmering. Het is dan ook niet gek dat secreto ‘geheim’ betekend in het Spaans. Dit stuk vlees bereiden we voor dit Spaanse broodje op de barbecue. Lees gauw verder om te weten hoe je deze overheerlijke gegrilde secreto op pan con tomate maakt!

Met deze secreto maken we een heel lekker broodje. Luxe gebakken brood met knoflook, tomaat, rucola, olijven tapenade en manchego kaas. Dit Spaanse broodje is perfectie in ware vorm, perfect in smaak gebalanceerd, een echt feestje in de mond!


Gegrilde secreto op pan con tomate
Extra nodig
- BBQ met deksel
Dit heb je nodig:
- 500 gram secreto
- Grof zeezout
- Verse rozemarijn
- 2 vleestomaten
- Olijfolie
- Fleur de sel
- Vers gemalen zwarte peper
- Rustiek brood in plakken van 1½ cm
- 1 teen knoflook
- Rucola
- Zwarte olijven tapenade
- Manchego kaas
Zo maak je het:
Voorbereiding
- Snij het brood in sneetjes van ongeveer 1½ cm en besprenkel deze royaal met olijfolie, bak deze in een koekenpan tot goudbruin
- Pel 1 teen knoflook en wrijf deze over 1 kant van het brood
- Snijd een klein stukje van de zijkant van de tomaten en rasp deze tot je schil overhoud, vang het geraspte tomaat op in een bakje. Breng deze op smaak met wat olijfolie, peper en fleur de sel en roer kort door elkaar, zet aan de kant
Bereiding secreto
- Verwarm de barbecue tot deze 230℃ is, zorg voor direct vuur, laat de secreto op kamertemperatuur komen en verwijder de loszittende onderdelen, laat zoveel mogelijk vet aan het vlees zitten
- Bestrooi de secreto met zeezout, peper en fijngehakte rozemarijn en grill de secreto 3 tot 4 minuten per kant met dichte deksel
- Als beide kanten op de grill hebben gelegen mag deze er af en laat rusten onder aluminiumfolie (circa 5 minuten)
- Snijd dunne reepjes tegen de draad in
Broodje opbouwen
- Pak de gebakken sneetjes brood en besmeer deze met de tomaten die je eerder hebt bereid, voeg eventueel nog wat extra fleur de sel en peper toe
- Beleg dan met de rucola en leg hierop de plakjes secreto
- Besmeer deze met de zwarte olijven tapenade en dek af met plakje manchegokaas

No Comments