Yes! Na 8 weken niks kunnen door een gebroken pols en operatie, lukt het mij eindelijk weer om iets lekkers te bakken en dit op de foto te zetten. Ik heb al 8 weken dit idee in mijn hoofd, dus tijd om deze voor jullie te maken. Waar ik het over heb? De Dutch baby pannenkoek of pancake. Een luchtige, dikke pannenkoek uit de oven dat eigenlijk helemaal niks met Nederland te maken heeft. Deze Dutch baby komt uit Amerika waar men het idee weer ergens uit Duitsland heeft gehaald en daar een verwarring is ontstaan tussen Deutsch en Dutch.

Enfin, op zoek naar een ontbijt dat indruk maakt, maar verrassend eenvoudig te maken is? Dan is de Dutch Baby Pancake precies wat je zoekt. Deze luchtige ovenpannenkoek, met zijn knapperige randen en zachte binnenkant, rijst majestueus op in de oven en vormt een perfect canvas voor zoete of hartige toppings. Ik heb hem gemaakt met vers rood fruit, maar deze Dutch baby is perfect voor alle toppings.


Dit heb je nodig:
- 200 milliliter (volle) melk
- 115 gram tarwebloem
- 1 eetlepel suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 3 eieren
- 1 gram zout
- 1 flinke eetlepel roomboter
Verder
- Gietijzeren pan 24 cm Ø ovenbestendig
- Blender of foodprocessor
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 230 graden ℃ en verwarm de gietijzeren pan vanaf het begin mee
- Stop alle ingrediënten, behalve de boter, in de blender of foodprocessor en mix tot alle ingrediënten in elkaar zijn opgenomen, laat het beslag voor 10 minuten staan
- Haal de gietijzeren pan uit de oven en doe de roomboter op de pan en smeer dit met een kwastje goed uit
- Giet dan het beslag in de pan en zet dan zo snel mogelijk weer in de oven
- Bak de Dutch baby in circa 20 minuten goudbruin, je zult hem in de oven heel hoog zien worden, maar hij zakt na het bakken weer wat in
- Snijd puntjes uit de pannenkoek en garneer met vers rood fruit, poedersuiker en een lekkere toef slagroom of een flinke eetlepel Griekse yoghurt

No Comments