Ga terug
+ servings
Dutch baby

Dutch baby pannenkoek

No ratings yet
Print Pin
Servings: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 200 milliliter (volle) melk
  • 115 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 gram zout
  • 1 flinke eetlepel roomboter

Verder

  • Gietijzeren pan 24 cm Ø ovenbestendig
  • Blender of foodprocessor

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden ℃ en verwarm de gietijzeren pan vanaf het begin mee
  • Stop alle ingrediënten, behalve de boter, in de blender of foodprocessor en mix tot alle ingrediënten in elkaar zijn opgenomen, laat het beslag voor 10 minuten staan
  • Haal de gietijzeren pan uit de oven en doe de roomboter op de pan en smeer dit met een kwastje goed uit
  • Giet dan het beslag in de pan en zet dan zo snel mogelijk weer in de oven
  • Bak de Dutch baby in circa 20 minuten goudbruin, je zult hem in de oven heel hoog zien worden, maar hij zakt na het bakken weer wat in
  • Snijd puntjes uit de pannenkoek en garneer met vers rood fruit, poedersuiker en een lekkere toef slagroom of een flinke eetlepel Griekse yoghurt