Ergens voelt het aan als onnodig om dit recept voor citroencake met yoghurt te posten. Dit is namelijk hetzelfde recept als de yoghurt-citroencake met Griekse yoghurt die ik op de blog heb, maar dan net iets aangepast voor een normale cakevorm/hoeveelheid. ik twijfel nog steeds heel erg, maar ergens vind ik de foto’s erg mooi en vind ik het zonde om die niet te gebruiken!
Enfin, deze citroencake met yoghurt is sowieso de moeite waard om nog eens te bakken, want ‘ie is super lekker, fris, zacht en toch smeuïg. Doordat er geen roomboter is toegevoegd, voelt de cake ook iets minder machtig aan en is een 2e plak zo gepakt! Deze cake is zo gemaakt, geen keukenmachine voor nodig, gewoon een garder, even mixen en hup de vorm en oven in.
Dit heb je nodig:
Cake
- 265 gram zelfrijzend bakmeel
- 265 gram kristalsuiker
- 250 gram Griekse yoghurt 10%*
- 2 eieren
- 160 milliliter zonnebloemolie
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 gram zout
- 2 biologische citroenen
Glazuur
- 125 gram wit glazuur
- Wat citroensap
Zo maak je het:
Cake
- Vet de cakeblik goed in met bakspray/boter, bekleed eventueel met bakpapier en verwarm de oven voor op 180℃
- Mix alle natte ingrediënten van de cake door elkaar met een garder, voeg dan de suiker en vanillesuiker toe samen met de rasp van de citroenen met wat sap, bewaar wat citroensap voor het glazuur
- Voeg dan het zelfrijzend bakmeel samen met het zout toe, roer goed door en giet dan het beslag in de cakevorm
- Bak de cake in zo'n 60 minuten, laat iets afkoelen, verwijder het bakblik en laat dan helemaal afkoelen
Glazuur
- Verhit het glazuur iets au bain marie, verdun het glazuur ietsjes met het citroensap
- Giet het glazuur over de cake en laat het uitharden
No Comments