Ga terug
+ servings
Citroencake met yoghurt

Citroencake met yoghurt

No ratings yet
Afdrukken Pin
Porties: 1 cake

Dit heb je nodig:

Cake

  • 265 gram zelfrijzend bakmeel
  • 265 gram kristalsuiker
  • 250 gram Griekse yoghurt 10%*
  • 2 eieren
  • 160 milliliter zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 gram zout
  • 2 biologische citroenen

Glazuur

  • 125 gram wit glazuur
  • Wat citroensap

Zo maak je het:

Cake

  • Vet de cakeblik goed in met bakspray/boter, bekleed eventueel met bakpapier en verwarm de oven voor op 180℃
  • Mix alle natte ingrediënten van de cake door elkaar met een garder, voeg dan de suiker en vanillesuiker toe samen met de rasp van de citroenen met wat sap, bewaar wat citroensap voor het glazuur
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel samen met het zout toe, roer goed door en giet dan het beslag in de cakevorm
  • Bak de cake in zo'n 60 minuten, laat iets afkoelen, verwijder het bakblik en laat dan helemaal afkoelen

Glazuur

  • Verhit het glazuur iets au bain marie, verdun het glazuur ietsjes met het citroensap
  • Giet het glazuur over de cake en laat het uitharden

Notities

* Voor deze cake heb ik Griekse yoghurt 10% gebruikt. Ik weet niet hoe de cake wordt als de 2% yoghurt of normale yoghurt wordt gebruikt.