Wij vinden het heerlijk om in het weekend, als we allebei niet hoeven te werken, lekker te gaan ontbijten. Op zondag eten we vaak een croissantje met kaas uit de oven. Laatst had ik geen verse croissantjes en geluk bij ongeluk had ik net een blik croissantdeeg gehaald met de wekelijkse boodschappen. Toch vind ik de croissantjes die daar uitkomen niet zo lekker, dus het werd tijd voor een lekkere variatie.
Aangezien het officieel herfst is, vond ik het wel een goed idee om cinnamoncruffins te maken. Wat zijn cruffins eigenlijk? Het is een combinatie van een croissant en muffin. Oftewel croissantdeeg opgerold en gebakken in een muffinvorm. En deze met kaneel is echt wel super lekker!
Dit heb je nodig:
- croissantdeeg voor 6 croissantjes
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 theelepels kaneel
- beetje melk
- kristalsuiker
Verder
- muffinbakblik
Zo maak je het:
- Verwarm de oven zoals staat beschreven op de verpakking en vet een bakblik in met wat boter
- Maak een mix van de bruine suiker en kaneel
- Verwijder de verpakking en rol het deeg voorzichtig uit
- Snijd het deeg in drie gelijke stukken (snijd de rechte stippellijntjes) en druk met de vingers de diagonale lijn aan elkaar
- Besmeer het deeg met wat melk en bestrooi met de bruine suiker met kaneel
- Rol het deeg in de breedte op en snijd deze rol vervolgens door de midden
- Rol deze vervolgens op tot kleine rolletjes en leg deze met de open kant naar boven in het bakblik
- Strijk af met een beetje melk en bak de cruffins gaar in circa 12 tot 15 minuten
- Haal de warme cruffins door de kristalsuiker
No Comments