Als je op zoek bent naar een overheerlijk bord met comfort food, zoek niet verder en maak deze cheeseburger pasta. Deze pasta bevat heel veel kaas, knapperige bacon, overheerlijke gehaktballetjes en gebakken uitjes. Niet goed voor de lijn, maar zeker goed voor de geest! Dit eten staat ook nog eens zo op tafel, dus ik zou maar gauw de boodschappen hiervoor halen haha 😉
Dit heb je nodig:
Gehaktballen
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Pasta
- 350 gram pasta naar keuze
- 100 gram geraspte cheddar
- 50 gram geraspte mozzarella of jonge kaas
- 250 milliliter slagroom
- 10 plakken ontbijtspek
- Gebakken uitjes
- Augurken in kleine stukjes
- Peterselie
Zo maak je het:
Gehaktballen
- Meng het gehakt met de kruiden, ei, zout, peper en paneermeel en draai hier gelijkmatige gehaktballetjes van
- Verhit wat olijfolie en boter in een pan en braad hierin de gehaktballetjes gaar en bruin, haal daarna het gehakt uit de pan, laat het bakvet hierin zitten
- Bak ondertussen de ontbijtspek knapperig en bereid de pasta zoals staat beschreven op de verpakking
- Giet de slagroom in de pan waarin de gehaktballetjes zijn gebraden en roer hier de kaas doorheen (bewaar wat cheddar voor over de pasta), roer tot alles goed gesmolten is, maak de kaassaus op smaak met ietswat zout en peper, laat de saus eventueel op middelmatig vuur indikken
- Giet de pasta wanneer deze klaar is af, en roer deze door de kaassaus, voeg dan ook de gehaktballetjes toe
- Verdeel de pasta over de borden, doe hier de overige cheddar eroverheen en verkruimel het spek en leg deze op het bord samen met de augurk en gebakken uitjes
No Comments