Meng het gehakt met de kruiden, ei, zout, peper en paneermeel en draai hier gelijkmatige gehaktballetjes van
Verhit wat olijfolie en boter in een pan en braad hierin de gehaktballetjes gaar en bruin, haal daarna het gehakt uit de pan, laat het bakvet hierin zitten
Bak ondertussen de ontbijtspek knapperig en bereid de pasta zoals staat beschreven op de verpakking
Giet de slagroom in de pan waarin de gehaktballetjes zijn gebraden en roer hier de kaas doorheen (bewaar wat cheddar voor over de pasta), roer tot alles goed gesmolten is, maak de kaassaus op smaak met ietswat zout en peper, laat de saus eventueel op middelmatig vuur indikken
Giet de pasta wanneer deze klaar is af, en roer deze door de kaassaus, voeg dan ook de gehaktballetjes toe
Verdeel de pasta over de borden, doe hier de overige cheddar eroverheen en verkruimel het spek en leg deze op het bord samen met de augurk en gebakken uitjes