Basiscake

Een cake is eigenlijk niet meer weg te denken in de bakkerswereld, dat zoiets simpels zo lekker kan smaken! Eerst maakte ik altijd een basiscake uit een pak, maar zelf maken heeft echt iets heel leuks, vooral wanneer de cake gelukt is. Dit basisrecept is zowel te gebruiken voor gewone cakes, appelcakes, maar ook voor cupcakes. Heel moeilijk is dit beslag niet echt. Verder gebruik ik altijd lekker veel vanille in de cake, omdat ik dit zo lekker vind. Je kunt verder nog wat citroensap of citroenrasp door de cake doen voor het frisje.

BASISCAKE

Ingrediënten: 
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 250 gram roomboter
– 250 gram kristalsuiker
– 5 eieren
– 2 zakjes vanillesuiker
– 2 gram zout

+ cakeblik

basiscake

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakblik met bakpapier
  2. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
  3. Klop de boter zacht en voeg dan de suiker, vanillesuiker en zout toe, klop romig
  4. Voeg een voor een de eieren toe en klop het beslag luchtig
  5. Zeef de zelfrijzend bakmeel boven de kom en klop dit nog even kort door zodat alles goed gemengd is
  6. Vul de cakevorm met het beslag en zet deze in de oven
  7. Bak de cake in 60-70 minuten goudbruin
  8. Controleer of de cake van binnen goed gaar is. Steek een satéprikker in het midden van de cake, laat 10 seconden zitten en haal hem er dan uit. Komt deze er nat uit, zet dan nog even terug in de oven

Eetsmakelijk! 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply