Appelbeignets met bladerdeeg

Nu de kerstdagen weer achter ons liggen, is het tijd om uit te kijken naar oud & nieuw. Nog een dag om nog even lekker te kunnen genieten van alle lichtjes, de gezelligheid en uiteraard al het lekkers dat bij oud & nieuw hoort. Zo zijn deze appelbeignets met bladerdeeg ook niet meer weg te denken en met dit recept maak je ze helemaal zelf!

Maak deze appelbeignets met bladerdeeg als je klaar bent met oliebollen bakken, het vet wordt namelijk door de appelbeignets echt viezer!

Appelbeignets met bladerdeeg
Appelbeignets met bladerdeeg

Appelbeignets met bladerdeeg

Het recept voor zelfgemaakte appelbeignets met bladerdeeg
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 12 beignets

Dit heb je nodig:

  • 20 plakjes roomboterbladerdeeg (2 pakjes) of 4 rollen koelvers bladerdeeg
  • 4 zoetzure appels goudrennet of elstar
  • Kaneel
  • Suiker
  • Amandelspijs optioneel
  • 2 tot 3 liter zonnebloemolie
  • Citroensap
  • Ronde uitsteker
  • Bloem

Zo maak je het:

  • Bij gebruik van diepvries plakjes bladerdeeg: verwijder de plastic velletjes van 18 plakjes bladerdeeg en maak twee stapeltjes van 10 plakjes bladerdeeg elk en laat het plastic velletje van het onderste velletje erop zitten, laat deze 2 stapeltjes ontdooien
  • Schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel deze in het geheel met citroensap, zet aan de kant, met een totaal van 12 appelringen
  • Bebloem je werkblad, verwijder het plastic velletje van 1 stapel bladerdeeg en rol deze uit tot een langwerpige plak waaruit 12 beignets gehaald kunnen worden
  • Pak een ronde uitsteker die tot circa 1 cm groter is dan de appel en druk hiermee lichtjes in het bladerdeeg, leg vervolgens 1 plakje appel in een rondje die je net lichtjes hebt uitgestoken
  • Maak een mix van kaneel en suiker en vul het midden van de appel hiermee, mocht je het lekker vinden, kan je hier ook nog wat spijs in doen
  • Rol vervolgens de andere stapel met bladerdeeg uit tot een plak en maak de binnenkant van deze plak lichtjes nat met water, dek hiermee de onderste plak met appels af
  • Druk vanuit het midden van de appel goed het lucht naar buiten en druk dan met de uitsteker de beignets uit het deeg
  • Verwijder het overtollige deeg, verwijder eventueel overtollig lucht en druk met je vinger de beignets goed dicht
  • Leg de beignets op een blad en leg deze in de vriezer
  • Verhit de olie tot deze een temperatuur heeft bereikt van 185℃ en maak een mengsel van suiker en kaneel en doe deze in een diep bord
  • Bak de beignets in circa 8 minuten goudbruin, keer ze zo nu en dan om. Haal ze daarna uit het vet en laat even uitlekken op keukenpapier
  • Haal de beignets daarna door de kaneelsuiker mix en laat vervolgens helemaal afkoelen
Appelbeignets met bladerdeeg
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating