Bij gebruik van diepvries plakjes bladerdeeg: verwijder de plastic velletjes van 18 plakjes bladerdeeg en maak twee stapeltjes van 10 plakjes bladerdeeg elk en laat het plastic velletje van het onderste velletje erop zitten, laat deze 2 stapeltjes ontdooien
Schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel deze in het geheel met citroensap, zet aan de kant, met een totaal van 12 appelringen
Bebloem je werkblad, verwijder het plastic velletje van 1 stapel bladerdeeg en rol deze uit tot een langwerpige plak waaruit 12 beignets gehaald kunnen worden
Pak een ronde uitsteker die tot circa 1 cm groter is dan de appel en druk hiermee lichtjes in het bladerdeeg, leg vervolgens 1 plakje appel in een rondje die je net lichtjes hebt uitgestoken
Maak een mix van kaneel en suiker en vul het midden van de appel hiermee, mocht je het lekker vinden, kan je hier ook nog wat spijs in doen
Rol vervolgens de andere stapel met bladerdeeg uit tot een plak en maak de binnenkant van deze plak lichtjes nat met water, dek hiermee de onderste plak met appels af
Druk vanuit het midden van de appel goed het lucht naar buiten en druk dan met de uitsteker de beignets uit het deeg
Verwijder het overtollige deeg, verwijder eventueel overtollig lucht en druk met je vinger de beignets goed dicht
Leg de beignets op een blad en leg deze in de vriezer
Verhit de olie tot deze een temperatuur heeft bereikt van 185℃ en maak een mengsel van suiker en kaneel en doe deze in een diep bord
Bak de beignets in circa 8 minuten goudbruin, keer ze zo nu en dan om. Haal ze daarna uit het vet en laat even uitlekken op keukenpapier
Haal de beignets daarna door de kaneelsuiker mix en laat vervolgens helemaal afkoelen