Ga terug
+ servings
Appelbeignets met bladerdeeg

Appelbeignets met bladerdeeg

Het recept voor zelfgemaakte appelbeignets met bladerdeeg
No ratings yet
Print Pin
Servings: 12 beignets

Dit heb je nodig:

  • 20 plakjes roomboterbladerdeeg (2 pakjes) of 4 rollen koelvers bladerdeeg
  • 4 zoetzure appels goudrennet of elstar
  • Kaneel
  • Suiker
  • Amandelspijs optioneel
  • 2 tot 3 liter zonnebloemolie
  • Citroensap
  • Ronde uitsteker
  • Bloem

Zo maak je het:

  • Bij gebruik van diepvries plakjes bladerdeeg: verwijder de plastic velletjes van 18 plakjes bladerdeeg en maak twee stapeltjes van 10 plakjes bladerdeeg elk en laat het plastic velletje van het onderste velletje erop zitten, laat deze 2 stapeltjes ontdooien
  • Schil ondertussen de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel deze in het geheel met citroensap, zet aan de kant, met een totaal van 12 appelringen
  • Bebloem je werkblad, verwijder het plastic velletje van 1 stapel bladerdeeg en rol deze uit tot een langwerpige plak waaruit 12 beignets gehaald kunnen worden
  • Pak een ronde uitsteker die tot circa 1 cm groter is dan de appel en druk hiermee lichtjes in het bladerdeeg, leg vervolgens 1 plakje appel in een rondje die je net lichtjes hebt uitgestoken
  • Maak een mix van kaneel en suiker en vul het midden van de appel hiermee, mocht je het lekker vinden, kan je hier ook nog wat spijs in doen
  • Rol vervolgens de andere stapel met bladerdeeg uit tot een plak en maak de binnenkant van deze plak lichtjes nat met water, dek hiermee de onderste plak met appels af
  • Druk vanuit het midden van de appel goed het lucht naar buiten en druk dan met de uitsteker de beignets uit het deeg
  • Verwijder het overtollige deeg, verwijder eventueel overtollig lucht en druk met je vinger de beignets goed dicht
  • Leg de beignets op een blad en leg deze in de vriezer
  • Verhit de olie tot deze een temperatuur heeft bereikt van 185℃ en maak een mengsel van suiker en kaneel en doe deze in een diep bord
  • Bak de beignets in circa 8 minuten goudbruin, keer ze zo nu en dan om. Haal ze daarna uit het vet en laat even uitlekken op keukenpapier
  • Haal de beignets daarna door de kaneelsuiker mix en laat vervolgens helemaal afkoelen