Zo, hier ben ik weer. Het is even geleden dat ik een nieuw recept gepost heb. Maar dit vanwege wel een heel leuke reden, want ik ben zwanger! Maar hierdoor ben ik ontzettend moe en helemaal niet in staat om te bakken en de energie om een recept te posten is ook ver te zoeken. Maar deze zomerse dagen dwingen mij om het recept voor deze aardbeiensoezen te posten. Want wat past nu meer bij de zomer dan aardbeien? En dan vooral in combinatie met slagroom in soezen.
Deze aardbeiensoezen bevatten niet alleen slagroom, maar ook een lekkere laag bakkersroom, verse aardbeien maar ook beetje aardbeienjam/saus. Dit maakt de soes nèt even wat spannender.
Aardbeiensoezen
Dit heb je nodig:
Soezen
Bakkersroom
- 500 milliliter melk
- 150 gram suiker
- 4 eidooiers
- 45 gram custardpoeder vanille
- 1 zakje vanillesuiker
Slagroom
- 500 milliliter melk
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels suiker
Vulling
- Verse aardbeien in stukjes gesneden
- Aardbeienjam
Topping
- Poedersuiker
- 8 Aardbeien
Verder
- Gekarteld spuitmondjes
- Meerdere spuitzakken
Zo maak je het:
Bakkersroom
- Breng 2/3e van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook
- Klop in kom de eidooiers los en doe hierbij de custardpoeder en klop dit samen met de overige melk tot een glad papje
- Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer dit door en giet alles terug in de pan en kook het tot de gewenste dikte
- Dek af met plastic folie en laat het afkoelen, zet daarna in de koelkast
Soezen
- Bereid de soezen zoals staat beschreven in het soezenrecept (zie soezendeeg)
- Vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op van circa 2 a 3 cm in doorsnede
- Bak de soezen in circa 25 tot 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
Slagroom
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room en vul een spuitzak met gekarteld spuitmondje hiermee
Afwerking
- Snijd de soezen horizontaal door de middel en vul de bodem met een laagje bakkersroom
- Spuit daarna een lekkere laag slagroom er boven op en verdeel hierop de stukjes aardbeien en beetje aardbeienjam
- Dek af met de bovenkant van de soes, spuit nog een toefje slagroom er op en garneer met een verse aardbei en poedersuiker
1 Comment
Fijnproefster
11 januari 2023 at 08:24Gefeliciteerd met je zwangerschap! Begrijpelijk dat je nu dan niet zo veel meer post. Maar wat een heerlijk recept! Aardbeien zijn perfect voor soezen en voor mij een uitstekende combinatie! De zoetigheid van de aardbeien past prima bij deze heerlijke soezen. Bedankt voor het recept en succes